#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú – Hungarikumok bemutatása

Tokaj a világon egyedülálló mikroklímával és talaj adottságokkal rendelkezik, ami kimondottan kedvez az aszú képződésnek, ennek révén a XVI. századra visszanyúló hagyománya van az aszú borok készítésének. Tokaj Borvidékként 1737 óta élvez védettséget, amikor is egy királyi rendelet – a világon elsőként – zárt borvidékké nyilvánította a területet. A Tokaji Aszú a borvidék területén termett, a Botrytiscinerea hatására tőkén aszúsodott és szüretkor szemenként kézzel külön szedett aszú szemek áztatása a Tokaji Borvidékről származó magas minőségű musttal, erjedő musttal, vagy azonos évjáratú borral. Alkoholos erjedés után állandó hőmérsékletű sziklába vájt pincékben tölgyfahordókban nemesedik.

Forrás: hungarikum.hu

 

Szeretnél többet
olvasni?

MAKÓI HAGYMA – Hungarikumok bemutatása

A makói vöröshagyma a népi nemesítés magasiskolájának eredménye. Kifejlesztettek egy, csak erre a térségre jellemző technológiát, amely különleges értékké, sajátos […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

A fáraó sírjának felfedezése II. Amenhotep és kora – Szépművészeti Múzeum

szeptember 17. – 2022. január 9. Szépművészeti Múzeum Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be a […]

#Kultúra #Magazin #Slider toplists /

Műemlékek, bor, kastélyok és gyógyító természet: Irány Sopron és a Fertő tó környéke!

Kisvárosi hangulat, számtalan kulturális és történelmi emlék, termálfürdők, túraútvonalak és borkóstolók. Mindez és még sok más látnivaló és érdekesség várja […]

#Ajánló /