#Magazin #MAGYARORSZÁG INFO /

PICK TÉLISZALÁMI – Hungarikumok bemutatása

A téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén kifejlesztett és azóta is titokban őrzött egyedi recept alapján készül, sertéshús és sertésszalonna felhasználásával, titkos fűszerezéssel, bélbe töltve, hideg füstöléssel, szárításos érleléssel. A téliszalámi csakis természetes alapanyagokból, az előírásoknak megfelelően tenyésztett, nagysúlyú sertésekből készülhet. A húst darálás helyett vágják, hogy a szövetek ne sérüljenek. A fűszerszobában zamatos fűszerek kavalkádjából mérik ki téliszalámihoz szükséges mennyiséget, hogy miből mennyit, az a szalámimester által őrzött hétpecsétes titok. Az egyedülálló ízvilág megteremtéséhez a szaktudás mellett elengedhetetlen a közeli Tisza folyó állandó hűvös levegője és Szeged város kedvező mikroklímája.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Sokan várták – elindult a BKV ünnepi Fényflottája

Idén hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján a BKV. Járműveink – szép hagyományt teremtve […]

#Ajánló /

Mikulástroli gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat

Idén december 3-án, pénteken indul útjára Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A Mikulás és segítője ezúttal is várja az […]

#Ajánló /

Koncert, vonatozás, SUP meg egy kis káposzta az advent jegyében – hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén sem kell unatkoznunk: SUP-deszkán lapátolhatunk Hévízen, a melegen gőzölgő patakban, Szolnokon a káposzta bűvöletébe kerülhetünk, a fővárosban […]

#Ajánló /