#Magazin #MAGYARORSZÁG INFO /

PICK TÉLISZALÁMI – Hungarikumok bemutatása

A téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén kifejlesztett és azóta is titokban őrzött egyedi recept alapján készül, sertéshús és sertésszalonna felhasználásával, titkos fűszerezéssel, bélbe töltve, hideg füstöléssel, szárításos érleléssel. A téliszalámi csakis természetes alapanyagokból, az előírásoknak megfelelően tenyésztett, nagysúlyú sertésekből készülhet. A húst darálás helyett vágják, hogy a szövetek ne sérüljenek. A fűszerszobában zamatos fűszerek kavalkádjából mérik ki téliszalámihoz szükséges mennyiséget, hogy miből mennyit, az a szalámimester által őrzött hétpecsétes titok. Az egyedülálló ízvilág megteremtéséhez a szaktudás mellett elengedhetetlen a közeli Tisza folyó állandó hűvös levegője és Szeged város kedvező mikroklímája.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Gyenesdiás: vízimalom és pékmúzeum fűszerkavalkáddal – Új élményforrások az itthon utazóknak

Aki az elmúlt években úgy döntött, hogy a hazai nyaralást választja, örömmel tapasztalhatta, hogy sokkal több élményforrás várja a honi […]

#Ajánló /

Citydeals ajánlatok – Gasztro-wellness csomag a Rudas Bistrótól 1 fő részére

Kiszakadnál a szürke hétköznapokból? Szeretnél valami különleges programot? Ha pároddal szívesen pancsoltok, de nem vetitek meg a finom falatokat sem, […]

#Ajánló /

Idén visszatér a Gourmet

 Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a […]

#Ajánló /