#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

BAJAI HALÁSZLÉ – HUNGARIKUMOK BEMUTATÁSA

Ahogy Pusztai Bertalan írja a bajai halászléfőző fesztiválról szóló kétnyelvű tanulmánygyűjteményben: „mint igazi márka, sokkal inkább egy érték- és érzéskomplexum konkrét reprezentációja. A jó márka próba nélkül garantál számunkra egy kiemelkedő minőséget. Minőséget, amelyet tőle megszokhatunk. Sőt mi több, olyan értékeket, amelyekkel azonosulni tudunk, amelyet magunkba építhetünk. A halászlé közösségben készíthető; magyaros, mivel paprikás; természetes, mivel friss hal kell hozzá; egészséges.”  Halászlét ma nemcsak a halászok, vízen járók esznek, hanem amióta a XIX. század második felében bekerült a polgári konyhába, azóta Baja város szinte összes lakosa fogyasztja. A bajai halászlé nemzedékeken átörökített olyan hagyomány és kulturális örökség, mely képes alkalmazkodni napjaink megváltozott életformájához is. A bajai halászlé olyan szellemi érték, amely hozzájárul az új nemzedékek nemzeti összetartozásának kialakításához és megerősítéséhez. A bajai halászlé kulturális örökségének megőrzése olyan példa, ami más települések számára is minta lehet, hogy a multikulturális világban milyen módon lehet a helyi kultúrát, lokális identitást megőrizni.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Gyenesdiás: vízimalom és pékmúzeum fűszerkavalkáddal – Új élményforrások az itthon utazóknak

Aki az elmúlt években úgy döntött, hogy a hazai nyaralást választja, örömmel tapasztalhatta, hogy sokkal több élményforrás várja a honi […]

#Ajánló /

Citydeals ajánlatok – Gasztro-wellness csomag a Rudas Bistrótól 1 fő részére

Kiszakadnál a szürke hétköznapokból? Szeretnél valami különleges programot? Ha pároddal szívesen pancsoltok, de nem vetitek meg a finom falatokat sem, […]

#Ajánló /

Idén visszatér a Gourmet

 Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a […]

#Ajánló /