#Slider toplists #Wellness - SPA /

Csodás Magyarország: Családi élmények Szegeden

A központban fekvő árnyas Széchenyi térről számos szegedi látnivalót érhetünk el egy könnyű sétával. Kezdjük a város egyik legimpozánsabb épületénél, a Tisza-parton álló Móra Ferenc Múzeumnál, amelynek nemrég fejeződött be a felújítása. Az egyik állandó kiállítás az egykori igazgató, Móra Ferenc előtt tiszteleg, a másik a régi természettudományi tárlat újragondolása Máté Bence természetfotós alkotásaival kiegészítve.

A múzeum tetején kialakított kilátók különlegessége, hogy nemcsak Szeged mai, hanem az itt elhelyezett különleges eszköz, a kronoszkóp segítségével az 1870-es évek belvárosára is lenézhetünk a magasból.

Aki a múlt helyett a jövőbe repülne, az a szintén nemrégiben újjászületett Belvárosi Moziban százféle, virtuális realitásra épülő film és játék közül válogathat.

Az újszegedi hídon átsétálva máris a Napfényfürdő Aquapolisban találjuk magunkat, amely Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdájával, hatalmas wellnessrészleggel és gyógyvízzel garantálja, hogy a család minden tagja jó érezze magát.

Aki inkább a hagyományos termálfürdőket kedveli, válassza a több mint százéves, gyönyörű műemlék épületben található Anna fürdőt.

Ha gyerekekkel érkezünk, kihagyhatatlan a város szélén, 45 hektárnyi erdős területen elterülő Szegedi Vadaspark, amely számos távoli és kihalófélben lévő állatfajnak ad otthont. A legújabb jövevény a Csülök névre keresztelt indiai orrszarvú bika.

Szeged egyik legrégebbi városrészében, Alsóvároson található a Napsugaras Tájház, ahol különböző tematikájú kézműves foglalkozásokkal várják a családokat. Érdemes valamelyik este felkeresni a Szegedi Nemzeti Színházat is, októberben itt tartották többek között George Orwell 1984 című regényadaptációjának magyarországi ősbemutatóját.

De csatlakozhatunk a szegedi Tourinform tematikus városnéző sétáinak egyikéhez is, amelyeken a helyi múzeumokat, a szecessziós értékeket vagy a belváros titkait lehet felfedezni.

Forrás: Turizmus.com

Szeretnél többet
olvasni?

Hollókő, a világhíres magyar falu

A várban fogolyként tartott szépséges asszonyt hollóvá változtatott ördögfiak szabadítják ki – ha csupán ennyit mondanak nekünk egy várról, rögtön […]

#Magazin #Tudtad? /

Pécs és környéke bakancslista: 10 top tipp, hogy mit ne hagyj ki Pécsen és környékén

1. Menj fel a Pécsi Székesegyház tornyába! Kezdd a pécsi kirándulást a Pécsi Székesegyházban, ahol az altemplom alapkövét valószínűleg már […]

#Bakancslista #Kultúra és művészet #MAGYARORSZÁG INFO /

Látványos fotókon a Dunakanyar legkülönlegesebb panorámája

Kisoroszi szigetcsúcsáról nyílik a legkülönlegesebb panoráma a Dunára és a környező hegyekre. Ilyenkor télen még izgalmasabbak a színek és árnyalatok, […]

#Magazin #Varázs /