#Slider toplists #Wellness - SPA /

Csodás Magyarország: Családi élmények Szegeden

A központban fekvő árnyas Széchenyi térről számos szegedi látnivalót érhetünk el egy könnyű sétával. Kezdjük a város egyik legimpozánsabb épületénél, a Tisza-parton álló Móra Ferenc Múzeumnál, amelynek nemrég fejeződött be a felújítása. Az egyik állandó kiállítás az egykori igazgató, Móra Ferenc előtt tiszteleg, a másik a régi természettudományi tárlat újragondolása Máté Bence természetfotós alkotásaival kiegészítve.

A múzeum tetején kialakított kilátók különlegessége, hogy nemcsak Szeged mai, hanem az itt elhelyezett különleges eszköz, a kronoszkóp segítségével az 1870-es évek belvárosára is lenézhetünk a magasból.

Aki a múlt helyett a jövőbe repülne, az a szintén nemrégiben újjászületett Belvárosi Moziban százféle, virtuális realitásra épülő film és játék közül válogathat.

Az újszegedi hídon átsétálva máris a Napfényfürdő Aquapolisban találjuk magunkat, amely Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdájával, hatalmas wellnessrészleggel és gyógyvízzel garantálja, hogy a család minden tagja jó érezze magát.

Aki inkább a hagyományos termálfürdőket kedveli, válassza a több mint százéves, gyönyörű műemlék épületben található Anna fürdőt.

Ha gyerekekkel érkezünk, kihagyhatatlan a város szélén, 45 hektárnyi erdős területen elterülő Szegedi Vadaspark, amely számos távoli és kihalófélben lévő állatfajnak ad otthont. A legújabb jövevény a Csülök névre keresztelt indiai orrszarvú bika.

Szeged egyik legrégebbi városrészében, Alsóvároson található a Napsugaras Tájház, ahol különböző tematikájú kézműves foglalkozásokkal várják a családokat. Érdemes valamelyik este felkeresni a Szegedi Nemzeti Színházat is, októberben itt tartották többek között George Orwell 1984 című regényadaptációjának magyarországi ősbemutatóját.

De csatlakozhatunk a szegedi Tourinform tematikus városnéző sétáinak egyikéhez is, amelyeken a helyi múzeumokat, a szecessziós értékeket vagy a belváros titkait lehet felfedezni.

Forrás: Turizmus.com

Szeretnél többet
olvasni?

Magyar akác – Hungarikumok bemutatása

Az akácültetés fő célja a mozgó homok megkötése és a deflációs károk mérséklése volt. Az utóbbi évtizedekben az éghajlatváltozás folytán […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Ráérős reggeli és édes percek a Follyban

Június közepén nyílt meg az új kávézóteraszunk, ahol bor-, és szörpkóstolóval, 9:00 és 13:00 óra között reggelivel várjuk a vendégeket. […]

#Ajánló /

Ünnepeld velünk a Budapesti Állatkert 155. születésnapját!

Rengeteg programmal várunk augusztus 7-én, 8-án és 9-én is a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 155 éves születésnapi programok állatkerti […]

#Ajánló /