#Bakancslista /

Bük-Sárvár bakancslista: ez a top 10 tipp Magyarország nyugati csücskében

1. Kapaszkodj fel a Dunántúl legmagasabb pontjára!

Nézz le a páratlanul szép tájra a Kőszegi hegységben található Írott-kőről! Az itt álló különleges kilátót éppen átszeli az osztrák-magyar határ. A Kéktúrát is érdemes innen kezdened: fárasztó, de tartalmas gyaloglás vár rád. A bővízű Hét Vezér forrás innen alig 10 kilométerre fakad: aki iszik mind a hét kifolyónyílásból, a legenda szerint szerelmes lesz.

2. Romantikázz Kőszegen!

Varázslatos hangulatával, régi utcáival, történelmi belvárosával és nívós kiülős helyekkel teli főterével Kőszeg téged is elvarázsol majd. A kicsi, otthonos és könnyen bejárható belváros közepén áll a törökök ostromát 1532-ben visszaverő Jurisics-vár, ide is mindenképpen térj be, érdekes látnivalókat kínál!

3. Sétálj egyet az ókorban!

Ha érdekelnek a római kori emlékek, Szombathelyet igazán szeretni fogod: fedezd fel az Iseum hatalmas szentélyegyüttesét és a Romkertet is!

4. Absztrakt és monumentális: gigantikus szobor Szombathelyen

A 29 méter magas, 1970-ben felavatott Felszabadulási emlékmű csak 11 méterrel alacsonyabb a Budapest fölé magasodó Szabadság-szobornál. Ha szereted a szocialista időkben készült emlékműveket, érdemes megnézned a gigantikus, mégis légies betonzászlókat.

5. Nézd meg eredetiben is a Jáki templomot!

Ha jártál már Budapesten a Vajdahunyad várában, már láthattad az igazi Jáki bencés bazilika gyönyörű, gazdagon díszített kapujának mását. Az eredeti, román stílusú, monumentális templom Szombathelytől délre fekszik. Ha erre járnál, mindenképpen előre ellenőrizd, nyitva találod-e!

6. Ha szereted a virágokat, lépj be a varázskertbe!

A Jeli Arborétumot varázskertnek is nevezik, nem véletlenül. Ha szereted a virágokat, májusban keresd fel, ekkor virágzik ugyanis a rododendron. Nemrég megnyílt a Lombkorona-sétány is, ahonnan a fák tetejéről nézhetsz le a természetre.

7. Maxold ki a wellnesst!

Aki szereti a wellness-t, annak Bükfürdő igazi paradicsom. Érezd jól magad az élményfürdőben és frissülj fel a termálvízben: 14 hektárnyi élmény vár rád.

8. Ismerd meg a magyar huszárok történetét!

Járd be a 700 éves Nádasdy-vár reneszánsz árkádsorát és barokk dísztermét, majd utazz vissza a huszárok idejébe Európa egyetlen huszárkiállításán!

9. Gyógyulj a sárvári termálvízben!

Töltődj fel a gyógy- és wellnessfürdőben és ha többen jöttök, használd ki a hely családbarát lehetőségeit is!

10. Pihentesd a lelked az árnyas Szelestei Arborétumban!

Sétálgass és kapcsolódj ki a szelídgesztenye ligetben, szívd magadba a borostyánnal átszőtt erdőrészletek illatát, ülj le egy padra a kedvenc olvasmányoddal vagy ismerd meg az angol stílusú kertben élő védett virágokat!

Fotó: kirandulastippek.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Gyertek mozizni augusztusban is!

Gyertek mozizni augusztusban is! Kalandozz velünk a kulináris és kulturális élmények világában! Mozizás előtt válassz a legendás "Nemzeti 11" ételeink […]

#Ajánló /

Őrült hajók versenye, lovasnomád világtalálkozó és gőzösök – hétvégi programajánló

Különleges programok közül lehet válogatni ezen a hétvégén, hiszen most tartják Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a hun-türk tudatú népek világtalálkozóját, […]

#Ajánló /

Zempléni Fesztivál

Az egyedi hangulatú fesztivált 2004 óta az Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi, művészeti alapműhelye pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar. […]

#Fesztivál ajánlók /