#Túrák #Városnézés /

Szolnok, a pezsgő tiszai „főváros”

Szolnok nagy értéke a megyeszékhelyet átszelő két folyó, a Tisza és a Zagyva. A városba érkezőket végigkíséri ez a látvány: nem véletlen, hogy a Tisza városi szakaszán gyönyörű sétány épült, az évszázados gesztenyesor, a parkok és a játszóterek pedig a helyi családok mellett az utazókat is megörvendeztetik.

Top látnivalók

1. Kossuth tér:

Ez volt Szolnok régi városszerkezetének központja, de a 4-es főút városi átvezetésekor elveszítette funkcióját. 2006 végén átalakíttatta a város a közteret, és a gyönyörű szökőkútrendszernek, díszburkolatnak, virágágyásoknak, kellemes kávézóknak köszönhetően újra birtokukba vehették a helyiek és az érkezők a főteret.

2. Tiszai hajósok tere

A korábban jellegtelen tér a gyaloghíd építésekor vált igazán fontossá. Különleges formája, látványos burkolata és fényei, szobrai, valamint a téren működő éttermek Szolnok egyik legkedveltebb helyévé tették a hídfőnél lévő teret. A Szolnoki Szimfonikus zenekar minden nyáron koncertsorozatot tart ezen a téren.

3. Gyaloghíd

Közép-Európa leghosszabb, 444 méteres gyaloghídja a belvárost köti össze a város rekreációs és sportközpontjával, a Tiszaligettel. A város felőli végén egy gyönyörű dísztér épült, mely ma a szolnoki kulturális élet egyik központja.

4. Rózsakert

A magyar nemesítésű rózsafajták nem közismertek manapság, annak ellenére, hogy számos hazai nemesítésű fajta létezik ebből a gyönyörű virágból. A megyeháza mögötti téren felépített lugast mára gyönyörű rózsák borítják. Szolnokon nincs esküvő anélkül, hogy az ifjú pár ne készíttetne néhány fotót e pompás virágerdőben.

Magyarország Top 25 turisztikai városa

Forrás: azutazó.hu

Szeretnél többet
olvasni?

XXXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – 2024.03.22-24.

Bohém Fesztivál már 33. alkalommal! A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague […]

#Fesztivál ajánlók /

Valentin Kürtőskalács Napok az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Valentin-nap alkalmából mindig készülünk valamilyen kürtőskalács újdonsággal, meglepetéssel. Ezúttal a Valentin napot követő hétvégén is szerelem lesz a levegőben és […]

#Események #Gasztronómia /

Szerelmesek csillaglesen, mátkák a múzeumban, sárkányok az éjszakában – hétvégi programajánló

Bár már elmúlt Valentin-nap, több hétvégi programot is a szerelem jegyében hirdettek meg: különleges tárlatot és a csillaglest is választhatnak […]

#Ajánló /