#Túrák #Városnézés /

Szolnok, a pezsgő tiszai „főváros”

Szolnok nagy értéke a megyeszékhelyet átszelő két folyó, a Tisza és a Zagyva. A városba érkezőket végigkíséri ez a látvány: nem véletlen, hogy a Tisza városi szakaszán gyönyörű sétány épült, az évszázados gesztenyesor, a parkok és a játszóterek pedig a helyi családok mellett az utazókat is megörvendeztetik.

Top látnivalók

1. Kossuth tér:

Ez volt Szolnok régi városszerkezetének központja, de a 4-es főút városi átvezetésekor elveszítette funkcióját. 2006 végén átalakíttatta a város a közteret, és a gyönyörű szökőkútrendszernek, díszburkolatnak, virágágyásoknak, kellemes kávézóknak köszönhetően újra birtokukba vehették a helyiek és az érkezők a főteret.

2. Tiszai hajósok tere

A korábban jellegtelen tér a gyaloghíd építésekor vált igazán fontossá. Különleges formája, látványos burkolata és fényei, szobrai, valamint a téren működő éttermek Szolnok egyik legkedveltebb helyévé tették a hídfőnél lévő teret. A Szolnoki Szimfonikus zenekar minden nyáron koncertsorozatot tart ezen a téren.

3. Gyaloghíd

Közép-Európa leghosszabb, 444 méteres gyaloghídja a belvárost köti össze a város rekreációs és sportközpontjával, a Tiszaligettel. A város felőli végén egy gyönyörű dísztér épült, mely ma a szolnoki kulturális élet egyik központja.

4. Rózsakert

A magyar nemesítésű rózsafajták nem közismertek manapság, annak ellenére, hogy számos hazai nemesítésű fajta létezik ebből a gyönyörű virágból. A megyeháza mögötti téren felépített lugast mára gyönyörű rózsák borítják. Szolnokon nincs esküvő anélkül, hogy az ifjú pár ne készíttetne néhány fotót e pompás virágerdőben.

Magyarország Top 25 turisztikai városa

Forrás: azutazó.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Magyar akác – Hungarikumok bemutatása

Az akácültetés fő célja a mozgó homok megkötése és a deflációs károk mérséklése volt. Az utóbbi évtizedekben az éghajlatváltozás folytán […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Ráérős reggeli és édes percek a Follyban

Június közepén nyílt meg az új kávézóteraszunk, ahol bor-, és szörpkóstolóval, 9:00 és 13:00 óra között reggelivel várjuk a vendégeket. […]

#Ajánló /

Ünnepeld velünk a Budapesti Állatkert 155. születésnapját!

Rengeteg programmal várunk augusztus 7-én, 8-án és 9-én is a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 155 éves születésnapi programok állatkerti […]

#Ajánló /