#Bakancslista #Legjobb helyek #MAGYARORSZÁG INFO /

Szegedi bakancslista: 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Szegeden és Makón jársz

1. Hajókázz a Tiszán!

Ha már megnézted a belvárost és a Dóm teret, sétáltál a füvészkertben és az alsóváros napsugaras házait is végiglátogattad, nézd meg a Szeged városát a folyóról is! Ha sportos alkat vagy, nevezz be egy evezésre vagy vizitúrára, ha pedig csak pihennél, a sétahajózás tökéletes elfoglaltság.

2. Csodáld meg a szecessziós Szegedet!

Aki kedveli a szecessziót, abból itt rengeteget talál – főként a magyaros fajtából. A nagy árvíz után ugyanis divatban volt a stílus, így Szeged ebből  a szempontból kifejezetten szerencsésnek mondható. A belvárosban sétálva mindenképp ejtsd útba a Raichl-palotát, az Ungár-Mayer-palotát, a csodálatos Reök-palotát és a szecessziót mór elemekkel vegyítő szegedi zsinagógát! A sort persze még folytathatnánk.

3. Figyeld meg a Fehér-tó madárvilágát!

Nem messze, a Szegedtől észak-nyugatra található Fehér-tó hihetetlen gazdag madárvilággal rendelkezik. Ha érdekel hazánk legrégebben kutatott madárköltő- és vonulóhelye, ruccanj ki a Magyar Madártani Egyesület Szalakóta Látogatóközpontjába, ahol madármegfigyelő túrákon vagy madárgyűrűzési bemutatón vehetsz részt, de végigmehetsz a tanösvényen is.

4. Kóstold meg a szegedi halászlét!

Ha már útba ejtetted a Fehértói Tájvédelmi Körzetet, állj meg az óriási halastó melletti Fehértói Halászcsárdában, és egyél egy igazán ízletes, jellegzetesen szegedi halászlevet!

5. Sétálj Magyarország legnagobb területű állatkertjében!

Erdei környezet, rengeteg védett és egzotikus állat vár a Szeged városában található, hatalmas területű Szegedi Vadasparkban, ahol külön részt szenteltek például az afrikai és a dél-amerikai állatoknak. Ez a hely mindenkinek kínál kedvére való programot, sőt, örökbefogadásra is van lehetőség!

6. Pihenj az Anna Fürdőben!

A több mint 900 méterről feltörő, 52 fokos gyógyvízben kinyújtózhatod fáradt tagjaidat és felkészülhetsz a következő nap látnivalóira. A Szeged belvárosában álló 100 évesnél is régebbi fürdő vetekszik a hasonló budapesti intézményekkel, ráadásul termál- és welnessrészleg is van!

7. Lazulj el a fürdőkultúra templomában!

Makón működik a monumentális, organikus stílusú Hagymatikum, amit templomszerű, hagymához hasonlatos kupolájáról lehet felismerni. Mártózz meg a gyógyvízben, szórakozz az élményfürdőben és pihenj a welnessrészlegen!

8. Merülj el a történelemben!

Az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark nem más, mint szabadtéri néprajzi múzeum, ahol a család minden tagja megtalálhatja a neki tetsző programot. Ne hagyd ki a honfoglalást ábrázoló monumentális festményt, a híres Feszty-körképet sem!

9. Válts perspektívát!

A Makón található Lombkorona Sétányon megismerheted a Maros ártéri növényvilágát, csak éppen más nézőpontból. A lombkorona-szinten ugyanis a természet egy másik arcát mutatja. Nézz le a világra a fák koronájából!

10. Lovagolj ki Mezőhegyesen!

Az eredetileg az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregét lovakkal ellátó állami ménesbirtok lovas programjaival, helytörténeti kiállításával, idegenvezetési lehetőségével tartalmas, egész napos elfoglaltság. Ha erre jársz, mindenképp szánj rá időt!

Fotó: independent.co.uk

Szeretnél többet
olvasni?

Magyar akác – Hungarikumok bemutatása

Az akácültetés fő célja a mozgó homok megkötése és a deflációs károk mérséklése volt. Az utóbbi évtizedekben az éghajlatváltozás folytán […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Ráérős reggeli és édes percek a Follyban

Június közepén nyílt meg az új kávézóteraszunk, ahol bor-, és szörpkóstolóval, 9:00 és 13:00 óra között reggelivel várjuk a vendégeket. […]

#Ajánló /

Ünnepeld velünk a Budapesti Állatkert 155. születésnapját!

Rengeteg programmal várunk augusztus 7-én, 8-án és 9-én is a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 155 éves születésnapi programok állatkerti […]

#Ajánló /