#Hasznos #Magazin /

Közösségi közlekedés MOL módra

Számos érv szól a közösségi autómegosztás mellett. Nemcsak tökéletes eszköz a sűrű forgalom, a városokra jellemző zsúfoltság enyhítésére, de használata a környezetre is jótékony hatással van.

A sharing economy világtrendjét meglovagolva a MOL 2018-ban indította el a közösségi autómegosztó szolgáltatását, a MOL Limot, amely online regisztrációt követően, applikáció segítségével vehető igénybe a nap 24 órájában.

A MOL Limo autói Budapest életének szerves részévé váltak az első pillanattól kezdve, legyen szó munkába járásról vagy kikapcsolódásról. Az elmúlt három év alatt jelentősen bővült mind a jármű flotta, mind pedig a szolgáltatási terület. Mára az eredetileg 300 autóval induló Limo flotta 450 járműből áll. A flottában benzines és elektromos autók is megtalálhatók, így az elektromos vonalat a Smart EQ fortwo (kétszemélyes), a Smart EQ forfour (négyszemélyes), és a Volkswagen e-UP! képviseli, míg a benzines flottát a Volkswagen UP!, Kia Picanto, Mercedes-Benz A , CLA, CLA Shooting Brake, BMW i3 és Hyundai Kona, Fiat 500 Hybrid modellek alkotják

A Limoknak nincsenek kijelölt gyűjtőhelyei, azokat a kijelölt Limo-zónán belül, közterületen bárhol le lehet parkolni szabályosan a KRESZ mindenkori szabályai szerint.

A MOL Limo szolgáltatási zónája Budapesten 86 km2-t ölel fel, amely a felhasználók igénye alapján folyamatosan bővül. A szolgáltatás azonban immár egy éve a hagyományos, percdíjas bérlési konstrukció mellett kedvező áron, napi díjas bérlés keretében is elérhető. Így a Dunakanyarba, a Balatonra, a Velencei-tóra is kiruccanhatsz vagy bármilyen vidéki utazáshoz igénybe veheted a MOL Limo autóit.

A parkolási díjat a MOL Limo fizeti a Limo-zónán belüli közterületeken, neked csak az autóhasználat percdíját kell fizetni. Amennyiben fizetős parkolóhelyeken várakoztatod az autót, a parkolási díjat neked kell fizetni. A használatot viszont csak a zónába visszatérve, azon belül fejezheted be. Budapesten kívüli, többnapos út esetén az autók tankolása és töltése rád van bízva, de azt a MOL töltőállomásokon, az ügyfélszolgálattal egyeztetve a MOL Limo állja. Az autókat használni a Limo-zónán kívül is lehet, viszont ahhoz, hogy a bérlést befejezhesd az applikációban, mindenképpen vissza kell térni a Limo-zónán belülre.

A szolgáltatást bárki használhatja, aki elmúlt 18 éves, legalább egy éve rendelkezik érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, és regisztrálja magát az applikációban. Az alkalmazás letölthető a Google Play áruházból vagy az App Store-ból. A havi- és percdíjakról a weboldalon tájékozódhatsz (www.mollimo.hu).

Bár a cégek életében egyre jobban terjednek a telefon- és videókonferencia megoldások, de a személyes tárgyalásokon való megjelenésre fordított taxi, kulcsos autó és ahhoz tartozó parkolási költségek még mindig jelentősek. Ezekre is kínál egy egyszerű és felhasználóbarát, kedvezőbb díjszabású alternatívát a MOL Limo.

Kattints ide a MOL Limo applikáció letöltéséhez!

Szeretnél többet
olvasni?

Örökségtúrák, avagy bringával a Nyírség kevésbé ismert kincseihez

A Nyírség, a Felső-Tisza vidék és Bihar kevésbé ismert, de rendkívül jelentős és látványos örökséghelyszíneit érintő bringatúrákat indulnak a Nyíregyházi […]

#Ajánló /

Essen az eső vagy süssön a nap, a Budapest Retro Élményközpont mindig nyitva van.

A tavasz szeszélyes, hol kánikula van, hol pedig hideg! Mi állandó hőmérséklettel és szeretettel várjuk vendégeinket! Essen az eső vagy […]

#Ajánló /

Csillagközi túrától a remíz titkáig – hétvégi programajánló

A Budapesti Állatkert bármikor jó program, de most különösen az, hiszen a hétvégén a Föld Fesztiválnak köszönhetően extra látványetetésekkel, állatbemutatókkal […]

#Ajánló /