#Magazin #MAGYARORSZÁG INFO /

Kirándulásajánló – Tapolca, tavasbarlang

Ha a vírushelyzet elmúltával egy érdekes és aktív programot szeretnénk szervezni családunkkal vagy barátainkkal, a tapolcai tavasbarlang tökéletes kirándulási célpont lehet. A tavasbarlang a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű turisztikai kínálatának egyik állomása.

A tavasbarlang dolgozói azt javasolják, a látogatóknak, hogy vegyék igénybe az online jegyvásárlási lehetőségeket, így elkerülhető, hogy órákat kelljen várakozniuk, mire bejutnak. A tapolcai tavasbarlang látogatható szakasza 250 méter hosszú, amelyből 70 méter száraz, 180 méter vízzel borított járat. Az utóbbit a látogatók csónakkal fedezhetik fel. A barlang adottságaiból kifolyólag, egyszerre összesen 8 csónakot használhatnak a látogatók. A csónakázáshoz kísérőt a személyzet nem biztosít. A 14 éven aluliak kizárólag felnőtt felügyelete mellett csónakázhatnak! A tavasbarlang látogatása egyszerű utcai/sportos öltözékben a legkényelmesebb. A barlang átlag hőmérséklete kb. 20 celsius fok körüli, a páratartalom magas. A látogatóközpont teljeskörű megtekintése nagyjából másfél órát tesz ki.

A látogatóközpont 10 termet foglal magába, amik betekintést kínálnak, hazai barlangjaink titokzatos világába. Egy uniós pályázatnak köszönhetően, 2015 januárjában egy új látogatni valóval gyarapodott a nemzeti park kínálata. A csónakázható tóbarlang fölé épült komplexum érdekesebbé és nagyobb élménnyé teszi a látogatást. 2017-ben a látogatóközpont fontos elismerésben részesült. Veszprém Megye Értéke minősítést kapta. Ez nekünk, látogatóknak is egy mérvadó biztosítékot nyújt a minőségi és informatív kikapcsolódásról.

Jóvári Levente Tamás

Forrás: azutazó.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Régiós Show: Balatonfüred – XVIII. Romantikus Reformkor

#Események #Magazin /

Bringatúra a Duna-kanyarban

Az ősz tipikusan az az idő, amikor a kellemes melegben, a szépséges tájakon érdemes nekiindulni az ismert és az ismeretlen […]

#Túrák #Vidéki kirándulások /

Lecsókirály, malomtitok, madárles – hétvégi programajánló

Egymást érik majd a remek a programok a hétvégén: jó időben indulhatunk madárvonulást csodálni, izgalmas és erősen gyerekbarát lesz a […]

#Ajánló /