#Ajánló /

Folly a Balaton Édenkertje

KERTI SÉTÁK

Novemberben szombatonként folytatódnak a kerti séták, amelyek során ezúttal a cédrusok, ciprusok és borókák bemutatására során fókuszálunk.

Online jegyvételi lehetőség: https://www.folly.hu/webshop/esemeny-jegyek/kert-seta-jegy

Időpontok: 11.05.: 15:30 I 11.12.: 11:00, 15:30 I 11.19.: 14:00 | 11.26.: 11:00, 14:00

MINDEN, AMI HÁPOG ÉS GÁGOG – MÁRTON-NAPI FINOMSÁGOK

Menü és borsor:

  • Libaerőleves húsával, vele főtt zöldségek, illatos maceszgombóc (G)(E) I Olaszrizling ’21
  • Kacsarilette, kenyérlepény, marinált színes céklák (G) I Rajnai rizling ’20
  • Pikáns kacsacomb, sütőtök variáció, házi dödölle (G) I Cédrus’20
  • Balatoni vitorla (G, L, E) I Boróka vörös’20

Ár: 17.900 Ft/fő

A programár tartalmazza a belépőt az arborétumba és a vezetett kerti sétát is.

Jegyvásárlás: https://www.folly.hu/webshop/esemeny-jegyek

III. TOBOZSZÜRET

A szokatlanul forró és száraz nyárnak, majd az azt követő, az átlagosnál is melegebb ősznek köszönhetően a tobozok érése már az évszak eleje óta folyamatos. November 19-én tartjuk idei tobozszüretünket, amelynek során cédrusainkról és ciprusainkról takarítjuk be a tobozokat – részben alpintechnikai eszközöket alkalmazva, részben kézi szürettel.

Idén egy újdonsággal is készülünk: azokat a látogatókat, akik megkeresik az összes, szüretbe bevont fát és ott összegyűjtik a látogatásukat igazoló pecséteket, ciprusmagonccal ajándékozzuk meg. A szüretelendő cédrusokat és ciprusokat, valamint szüretelő kollégáinkat azért is érdemes felkeresni, mert számos érdekességgel készülnek a kertről és a növényekről egyaránt.

A szüretre folyamatosan, 11 és 15 óra között kerül sor – ugyanebben az időben toboz-, és termésbemutatóval várjuk a látogatókat közvetlenül a bejáratnál.

A tobozok kizárólag magfogás céljából kerülnek leszüretelésre, nem vihetők el, de a szüret napján a Folly ajándéktobozokkal kedveskedik a vendégeknek, akik erdei fenyő, feketefenyő, himalájai selyemfenyő, atlaszcédrus és ciprus tobozok közül választhatnak majd.

A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, akik ezen a napon ellátogatnak hozzánk, megkóstolhatják éttermünk hétvégi ajánlatát, amely ezúttal fokhagymás sült oldalas lesz, hagymán pirított burgonyával és párolt lilakáposztával, desszertként pedig a pirított fenyőmagos Folly krémest ajánljuk.

Délután három órakor a gyerekeket egy közös játékra hívjuk: a páfrányfenyőink előtti területen tobozkirakót szervezünk, ahol a legkisebbeket arra kérjük, hogy tobozokból formáljanak meg egy fenyőformát. Ugyanebben az időpontban a felnőtteket Boróka boraink borkóstolójára várjuk – a külön borkóstolójegy ellenében látogatható programon Boróka fehér, Boróka rozé és Boróka vörös borunkat kínáljuk kóstolásra. A borkóstolóhoz kapcsolódóan egész napos kedvezményes borvásárt tartunk.

Előzetes programterv:

11:00-15:00: Cédrusok és ciprusok tobozszürete

Pecsétgyűjtés a szüretbe bevont fáknál – a pecsétek összegyűjtése esetén ajándék ciprusmagonccal kedveskedünk látogatóinknak

11:00-15:00: Toboz- és termésbemutató a bejáratnál

Egész nap:     Éttermünk ajánlata:

  • Hétvégi ajánlat: Fokhagymás sült oldalas, hagymán pirított burgonya, párolt lilakáposzta
  • Folly krémes pirított fenyőmaggal

Folly shop ajánlata: akciós termékek

Ajándéktobozok elvihetők

14:00:   Egy órás vezetett kerti séta

15:00:   Gyerek program: „Rakjunk ki közösen a tobozokból egy fenyőfát!”

15:00:   Borvásár és Boróka borbemutató a kávézóban

Esőnap: december 3. (szombat)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

ÚJ ÉTLAP, ÚJ ÍZEK

November 8-tól új étlappal várjuk vendégeinket.

Folyamatosan megújuló étlap a Follyban: Turcsics Gábor séf személye, kollégáink szakértelme, a kiváló és friss hozzávalók együtt jelentenek garanciát a megszokott Folly minőségre, az igényes vendégfogadásra.

Előételeink közül jó szívvel ajánljuk a csirkemájas pitét, ami nem más, mint egy tortába álmodott, majorannával, kakukkfűvel ízesített pirított csirkemáj. Boraink közül leginkább a Rajnai rizling illik hozzá.

Leveseink közül mindenképp érdemes megkóstolni az erős ököruszály levest, már csak annak okán is, hogy minden levesestányérba kerül egy-egy darab ráérősen főzött marhafarok darab. A Folly olaszrizlingjét ajánljuk hozzá.

Főételeink között egyik kedvencünk a vadas marhapofa, amelyben a kertből származó borókabogyóval ízesített, gazdag ízvilágú, klasszik vadasmártás köríti a marhahúst – mindehhez a nagymama receptje alapján készült házias jellegű burgonyafánkot kínálunk. Boróka vörös borunk kiváló kísérője lesz.

Süteményeink közül a szezon újdonsága a könnyű és krémes epres sajttorta, amelynek alapja mandula, dió és kekszmorzsa felhasználásával készül, erre ültetjük a sajtkrémet, majd a sütést követően eperzselével koronázzuk meg. Finom gyümölcsös desszert egy kellemes vacsora végén, amihez Boróka fehér borunkat ajánljuk.

NOVEMBERI NYITVATARTÁS

Minden nap szeretettel várjuk kedves vendégeinket hétfőtől csütörtökig 9:00-18:00 óra között, péntektől vasárnapig 9:00-20:00 óra között.

Kérjük, indulás előtt mindig tájékozódjanak honlapunkon az aktuális információkról!

 

Szeretnél többet
olvasni?

Budapest és környéke más szemszögből: kalandok a felszínen, a levegőben és a föld alatt

Lépj ki a szürke hétköznapokból, és élj át különleges izgalmakat a főváros vonzáskörzetében! Barangolhatsz a magyar Hollywood kulisszái között, pilótaként […]

#Ajánló /

Taboo – ahol garantáljuk, hogy az ízek rabja leszel!

2025. június 13-án megnyitotta kapuit Nyíregyháza legújabb étterme, a Taboo Restaurant & Bar. Éttermünkben a magyar konyha hagyományos ízei és […]

#Ajánló #Gasztronómia /

András -havi disznótoros

Kedves Látogatók! Nézzenek be hozzánk 2025. november 22-én szombaton 9.00 órától a Kisnánai Várba! A várlátogatás mellett megkóstolhatják a helyben készült disznótoros […]

#Ajánló /