KERTI SÉTÁK Novemberben szombatonként folytatódnak a kerti séták, amelyek során ezúttal a cédrusok, ciprusok és borókák bemutatására során fókuszálunk. Online jegyvételi lehetőség: https://www.folly.hu/webshop/esemeny-jegyek/kert-seta-jegy Időpontok: 11.05.: 15:30 I 11.12.: 11:00, 15:30 I 11.19.: 14:00 | 11.26.: 11:00, 14:00 MINDEN, AMI HÁPOG ÉS GÁGOG – MÁRTON-NAPI FINOMSÁGOK Menü és borsor: Libaerőleves húsával, vele főtt zöldségek, illatos maceszgombóc (G)(E) I Olaszrizling ’21 Kacsarilette, kenyérlepény, marinált színes céklák (G) I Rajnai rizling ’20 Pikáns kacsacomb, sütőtök variáció, házi dödölle (G) I Cédrus’20 Balatoni vitorla (G, L, E) I Boróka vörös’20 Ár: 17.900 Ft/fő A programár tartalmazza a belépőt az arborétumba és a vezetett kerti sétát is. Jegyvásárlás: https://www.folly.hu/webshop/esemeny-jegyek III. TOBOZSZÜRET A szokatlanul forró és száraz nyárnak, majd az azt követő, az átlagosnál is melegebb ősznek köszönhetően a tobozok érése már az évszak eleje óta folyamatos. November 19-én tartjuk idei tobozszüretünket, amelynek során cédrusainkról és ciprusainkról takarítjuk be a tobozokat – részben alpintechnikai eszközöket alkalmazva, részben kézi szürettel. Idén egy újdonsággal is készülünk: azokat a látogatókat, akik megkeresik az összes, szüretbe bevont fát és ott összegyűjtik a látogatásukat igazoló pecséteket, ciprusmagonccal ajándékozzuk meg. A szüretelendő cédrusokat és ciprusokat, valamint szüretelő kollégáinkat azért is érdemes felkeresni, mert számos érdekességgel készülnek a kertről és a növényekről egyaránt. A szüretre folyamatosan, 11 és 15 óra között kerül sor – ugyanebben az időben toboz-, és termésbemutatóval várjuk a látogatókat közvetlenül a bejáratnál. A tobozok kizárólag magfogás céljából kerülnek leszüretelésre, nem vihetők el, de a szüret napján a Folly ajándéktobozokkal kedveskedik a vendégeknek, akik erdei fenyő, feketefenyő, himalájai selyemfenyő, atlaszcédrus és ciprus tobozok közül választhatnak majd. A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, akik ezen a napon ellátogatnak hozzánk, megkóstolhatják éttermünk hétvégi ajánlatát, amely ezúttal fokhagymás sült oldalas lesz, hagymán pirított burgonyával és párolt lilakáposztával, desszertként pedig a pirított fenyőmagos Folly krémest ajánljuk. Délután három órakor a gyerekeket egy közös játékra hívjuk: a páfrányfenyőink előtti területen tobozkirakót szervezünk, ahol a legkisebbeket arra kérjük, hogy tobozokból formáljanak meg egy fenyőformát. Ugyanebben az időpontban a felnőtteket Boróka boraink borkóstolójára várjuk – a külön borkóstolójegy ellenében látogatható programon Boróka fehér, Boróka rozé és Boróka vörös borunkat kínáljuk kóstolásra. A borkóstolóhoz kapcsolódóan egész napos kedvezményes borvásárt tartunk. Előzetes programterv: 11:00-15:00: Cédrusok és ciprusok tobozszürete Pecsétgyűjtés a szüretbe bevont fáknál – a pecsétek összegyűjtése esetén ajándék ciprusmagonccal kedveskedünk látogatóinknak 11:00-15:00: Toboz- és termésbemutató a bejáratnál Egész nap: Éttermünk ajánlata: Hétvégi ajánlat: Fokhagymás sült oldalas, hagymán pirított burgonya, párolt lilakáposzta Folly krémes pirított fenyőmaggal Folly shop ajánlata: akciós termékek Ajándéktobozok elvihetők 14:00: Egy órás vezetett kerti séta 15:00: Gyerek program: „Rakjunk ki közösen a tobozokból egy fenyőfát!” 15:00: Borvásár és Boróka borbemutató a kávézóban Esőnap: december 3. (szombat) A programváltozás jogát fenntartjuk! ÚJ ÉTLAP, ÚJ ÍZEK November 8-tól új étlappal várjuk vendégeinket. Folyamatosan megújuló étlap a Follyban: Turcsics Gábor séf személye, kollégáink szakértelme, a kiváló és friss hozzávalók együtt jelentenek garanciát a megszokott Folly minőségre, az igényes vendégfogadásra. Előételeink közül jó szívvel ajánljuk a csirkemájas pitét, ami nem más, mint egy tortába álmodott, majorannával, kakukkfűvel ízesített pirított csirkemáj. Boraink közül leginkább a Rajnai rizling illik hozzá. Leveseink közül mindenképp érdemes megkóstolni az erős ököruszály levest, már csak annak okán is, hogy minden levesestányérba kerül egy-egy darab ráérősen főzött marhafarok darab. A Folly olaszrizlingjét ajánljuk hozzá. Főételeink között egyik kedvencünk a vadas marhapofa, amelyben a kertből származó borókabogyóval ízesített, gazdag ízvilágú, klasszik vadasmártás köríti a marhahúst – mindehhez a nagymama receptje alapján készült házias jellegű burgonyafánkot kínálunk. Boróka vörös borunk kiváló kísérője lesz. Süteményeink közül a szezon újdonsága a könnyű és krémes epres sajttorta, amelynek alapja mandula, dió és kekszmorzsa felhasználásával készül, erre ültetjük a sajtkrémet, majd a sütést követően eperzselével koronázzuk meg. Finom gyümölcsös desszert egy kellemes vacsora végén, amihez Boróka fehér borunkat ajánljuk. NOVEMBERI NYITVATARTÁS Minden nap szeretettel várjuk kedves vendégeinket hétfőtől csütörtökig 9:00-18:00 óra között, péntektől vasárnapig 9:00-20:00 óra között. Kérjük, indulás előtt mindig tájékozódjanak honlapunkon az aktuális információkról! 1/5 ×