#Ajánló #Vezetett túrák /

Ég és föld között- exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilika kupolájában

Ég és föld között- exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilika kupolájában

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből ismerhetjük meg.

A kalandtúrán az egyedülálló építészeti munka kulisszatitkaiba nyerünk belátást, ahol először teljes védőfelszerelésben emelkedünk fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 70 tonnás belső kupola állványzaton végig sétálva megcsodálhatjuk a gyúrt, festett műmárvány felületeket, illetve a restaurátorok aprólékos munkáját, valamint a már felújított díszes kupolabelsőt.

A túra csúcspontjakként pedig közel 60 méter magasságból csodálhatjuk meg a lélegzetelállító dunai panorámát a Bazilika kupolájánál, ahol szemügyre vehetjük az újonnan felrakott rézlemez-fedést, valamint megtekintjük a magasban kialakított bádogosműhelyt is. Végezetül a vendégekkel bejárjuk a Déli-harangtorony leemelt kupoláját, ahol lehetőség lesz a közel 6 tonnás haranggal fotózkodni.

A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával a kezünkben már belülről gyönyörködhetünk az egyedülálló kilátásban. Ne hagyják ki a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

A programot 12 éven felülieknek hirdetjük meg. A részvétel feltétele a munkavédelmi oktatáson elhangzottak betartása.

Jelentkezés: https://www.bazilika-esztergom.hu/hu/turak/eg-es-fold-kozott

 

Szeretnél többet
olvasni?

Régiós Show: Balatonfüred – XVIII. Romantikus Reformkor

#Események #Magazin /

Bringatúra a Duna-kanyarban

Az ősz tipikusan az az idő, amikor a kellemes melegben, a szépséges tájakon érdemes nekiindulni az ismert és az ismeretlen […]

#Túrák #Vidéki kirándulások /

Lecsókirály, malomtitok, madárles – hétvégi programajánló

Egymást érik majd a remek a programok a hétvégén: jó időben indulhatunk madárvonulást csodálni, izgalmas és erősen gyerekbarát lesz a […]

#Ajánló /