#Ajánló #Vidéki kirándulások /

Újdonságokkal várja látogatóit a DámPont Látogatóközpont

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a nagyközönség számára a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont Tamásiban, és számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket. Ezért azoknak is érdemes újra felkeresni a látogatóközpontot, akik korábban már jártak itt.

Például újabb élményelemekkel bővült az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás. Ezen túl az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol interaktív formában lehet ismerkedni a térség természeti értékeivel.

Más különleges programokkal is várják az érdeklődőket: mini kiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak a látogatók.

Emellett kipróbálhatják a térség kerékpár turisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak.

A Dám Pont Látogatóközpont Tamási városának egyik legújabb beruházása. Szépen illeszkedik környezetébe a Miklósvári parkerdőben, mivel az épület természetes anyagokból épült. A látogatóközpont kiállítótérként és rendezvényhelyszínként is funkcionál.

Kiállítása a 21. századi érdeklődők igényeit tökéletesen kielégíti, mert interaktív, digitális eszközökkel (például touch kijelzők, hangzuhany, 3D projektor és szemüveg, fotófal) ismerhető meg a térség vadászati kultúrája, a város és a környék természeti és történeti értékei.

A látogatóközpontot érinti a Tamási Várhegyi Túraút, ami a Termálfürdő melletti Túraponttól indul.

Az utat úgy alakították ki, hogy fiatalok és idősebbek, gyalogosok és kerékpárosok egyaránt élvezhessék, közben családbarát pihenőhelyeken frissülhetnek fel. A túraút elvezet a megújult kilátóig, amelynek környezetében számos szórakoztató feladatot lehet megoldani.

Közvetlenül a kilátó mellett alakítottak ki egy pihenőparkot hintákkal, kötélhíddal és fedett pihenőhelyekkel.

Szeretnél többet
olvasni?

Balaton-parti emlékek a Duna-parton – 100 év szezonja egy kiállításon

A Várkert Bazár nyári szabadtéri tárlata idén június 7-től várja a látogatókat. A kiállítás egy közel százéves időszakot ölel fel […]

#Ajánló /

Élmények vízen és szárazföldön – hétvégi programajánló

Hajós vízitúra a Tiszán és a Maroson, Bodzafesztivál Zsámbékon, motoros felvonulás Alsóörsön, látványszínház gyerekeknek Budapesten. Ezen a hétvégén sem fogunk […]

#Ajánló /

VeszprémFest – 2023.07.12-16.

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A két évtizedes prémium zenei fesztivál a MOL – Új Európa Alapítvány főtámogatásával, a Veszprém-Balaton […]

#Fesztivál ajánlók /