#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin #Tudtad? /

MAGYAR AKÁCMÉZ

A Kárpát-medence egyedi klímájában élő hatalmas akácosok teszik különlegessé a magyar akácmézet.

Ekkora kiterjedésű, tisztán akácerdők más tájakon nincsenek. A magyar akácméz világos, lágy, kevésbé savas, akácvirág illatú méz. A csaknem színtelentől az enyhén sárgásig terjednek színárnyalatai. Magas cukortartalma miatt nem kristályosodik, évekig folyékony marad.

Íze nem karakteres, emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható.

Az akácméz kiváló minősége miatt évtizedek óta keresett exportcikk, a mézkivitel fő célországai: Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia.

Forrás: hungarikum.hu

 

Szeretnél többet
olvasni?

Sorra nyílnak a balatoni jégpályák – téli élmények a tó körül

A Balaton környéke az ünnepi időszakban nemcsak a fények és vásárok miatt telik meg élettel: évről évre egyre több település […]

#Ajánló /

Budapesti kiállításon a Pop Királya

Emberközeli és ikonikus élménnyel várja a látogatókat a frissen megnyílt Michael – the HIStory kiállítás Budapesten, ahol a színpadi legenda […]

#Ajánló /

Újra hétvégi menetrendben jár a Királyréti Erdei Kisvasút – varázslatos kirándulás a Börzsöny szívébe

A Királyréti Erdei Kisvasút november 1. és március 31. között hétvégi menetrend szerint működik, vagyis szombaton, vasárnap és ünnepnapokon közlekedik […]

#Ajánló /