#Magazin #MAGYARORSZÁG INFO /

Petőfi körtefája és új látogatóközpont a Jászságban

A fenntarthatóság jegyében épült Jász Látogatóközpont és Petőfi körtefája várja az utazókat a jászboldogházai strandfürdő és kemping mellett.

Jászboldogházán, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye nyugati, a Jászság déli határán, Jászberénytől nagyjából 15 km-re található településen jött létre a környék legújabb turisztikai attrakciója, a Jász Látogatóközpont.

A létesítmény nagyobb épületében úgy alakították ki a kiállítóteret és mellette a fedett teraszt, hogy a kiállítótér tetejére a fenntarthatóság jegyében napelemeket helyeztek el.

A Jász látogatóközpontot Jászboldogháza legnépszerűbb helyén, a Strandfürdő és kemping szomszédságában hozták létre, a Jászság azon részén, ahol a mezőgazdasággal körülvett környezetben vizes, erdős, mezei élőhely is gazdagítja a természeti látnivalókat. A kiállítótérben a látogatók interaktív, játékos formában ismerkedhetnek meg a település, a Jászság növény- és állatvilágával.

A benti és kinti tanösvényen pedig színes és látványos illusztrációk, részletes leírások, tájékoztatók várják az érdeklődőket.

Ezt az élményvilágot teszi teljessé az, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a látogatóközpont udvarán ültették el “Petőfi körtefáját”. Köszönhetően annak, hogy a település az eredeti fáról kapott újraszaporított oltványokat, és így került Jászboldogházára a legendás fa eredeti másolata. Gyermekbarát településként pedig egy olyan ökoturisztikai látványosságot hoztak létre a településen, amely a hagyományos látnivalók mellett interaktív játékos elemekkel gazdagítja a felnőttek és a gyerekek ismereteit úgy, hogy azok eközben Jászboldogháza élőlényeinek nagy részét is megismerhetik.

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /