#Ajánló #Gasztronómia /

Csíki Söröző és Étterem Mechwart liget

Tradicionális magyar és székely ételek

Több mint 10-féle kézműves sör

Autentikus székely néptáncosok minden este

Mindez ötvözve a hamisítatlan székely vendégszeretettel megtalálható egy helyen, a Csíki Söröző és Étteremben a Mechwart ligetnél!

2020 májusában nyílt a legújabb és legnagyobb magyarországi Tiltott Csíki Söröző, melyet már nagyon vártak a budai fogyasztók, hiszen ez egy olyan vendéglátóhely, ahol egy csipetnyi Székelyföldre talál az, aki rajong az erdélyi ízekért és kézműves sörökért.

Az étterem-söröző koncepciója hűen tükrözi a márka filozófiáját: a tradicionális fogások természetes összetevőinek 90%-át Erdélyből szerzik be.

Az étterem egyediségét erősíti, hogy minden este székely népviseletbe öltözött táncosok emelik a hangulatot, és a táncoslábú vendégek akár be is állhatnak közéjük!

A tradicionális rántott karajon és burgeren túl a különlegességeket kedvelők megkóstolhatják a Csíki Sörben pácolt sertés flekkent, vagy a marha-és sertéshúsból készült micset házi pityókával – utóbbinál omlósabbat keresve sem találhat az ember fia! A vegánok sem maradnak éhen, ugyanis a ház grillezett kecskesajtja zöldségágyon, lilahagymás áfonyalekvárral igazi vitaminbomba! Igaz hát a mondás, miszerint minden ételük „üdít, táplál és felvidít”.

Az igazán édesszájúak több ínycsiklandó desszert közül is választhatnak; a valódi csokoládéval készült szuflé krémes vaníliafagyival minden szívet meglágyít, mellette pedig egy igazi sajttortával is megkoronázhatjuk a vacsoránkat, melyet sűrű erdei gyümölcsös szósz tesz teljessé.

Az étterem különlegessége a kifogástalan ételek és tánc mellett a sörfőzés valódi élménye. Akár csapatépítő részeként, akár rendhagyó baráti/családi programnak is kiváló lehetőség a néhány órás vezetett sörfőzés, melynek keretein belül a résztvevők edukatív módon tanulhatnak a sörkészítésről, majd ezt követően szakértő segítségével ők is részt vehetnek a folyamatban.

A napsütéses Mechwart liget valódi gyöngyszeme a Csíki Söröző és Étterem.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Weboldalunkat ITT találod meg.

Asztalfoglalás: +36 70 679 7949

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /