#Túrák #Vezetett túrák /

Vuk és a Tüskevár nyomában a Normafa mellett

Vuk, Kele, Tüskevár, Bogáncs, Téli Berek – hogy csak néhányat említsünk minden idők egyik legnépszerűbb magyar írója, az „erdész-vadász” irodalom legismertebb művelője Fekete István életművéből. Akinek színes világa a Normafa mellett, a Fekete István Tanösvényt járva is felelevenedik az ember előtt.

Fekete István munkássága előtt tisztelegve a Pilisi Parkerdő Zrt. a népszerű író születésének 120. halálának 5. évfordulójához igazodva 2020-ban hozta létre a Fekete István Tanösvényt Normafa melletti Kis-Hárs-hegyen. A tanösvény, első állomása stílszerűen az író egykori, II. kerületi Tárogató út 77. szám alatti lakhelye közelében található.

A túrázóknak jó hír, hogy a közel 800 méter hosszú tanösvény a Hárs-hegy legkedveltebb, kiváló infrastruktúrával rendelkező úthálózatához tartozik, ami a Széher úttól mindössze egy kis emelkedővel egészen a Hárs-hegyi-nyeregig vezet.

A túrázók már csak azért is biztosra mehetnek, mert az útvonalon, a menet közben elhelyezett öt, interaktív ismeretterjesztő táblát QR-kódokkal is ellátták. Ez biztosítottja azt, hogy aki az okostelefonját is használja az úton, az a táblákon feltüntetetteken információknál is több, további érdekes információt is megtudhat Fekete István életéről és munkásságáról, illetve a környék érdekes természeti kincseiről és gazdag élővilágáról.

Ha pedig valaki otthon a fotelből szeretné bejárni az útvonalat, itt virtuálisan azt is megteheti ide kattintva. De azért az igazi természetesen az, ha a természet lágy ölén a friss levegőn járva fedezi fel az ember a nagy íróról elnevezett tanösvényt.

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /