#Túrák #Vezetett túrák /

Harmóniák Pasaréten- Modernizmus Budán 2023. október 28.

Az Építészet Hónapja alkalmából olyan sétára készülünk, melyen a letisztultságé lesz a főszerep. Egyszerűen nagyszerű harmóniák, átlátható, ám mégis szemet gyönyörködtető formák, üveg, vasbeton és persze sok-sok napfény – ez adja az igazi tisztán látás élményét!

Az 1930-as években beépült, egykori nyaralóövezetben modernista épületek sorakoznak egymás mellett: egy pavilonsorral beépített buszforduló, egy templom és számtalan családi ház adja azt a sajátos, és máig nagyon szeretető, sőt, tökéletesen használható közeget, mely sokak számára az egyik legvágyottabb budai lakóhelyszínné teszi Pasarétet.

Külön érdekesség, hogy a környék meghatározó épületeit jegyző Rimanóczy Gyula születése után mintegy 120 évvel is hasonló szellemiségben készültek épületek, melyek közül az egyik legkülönlegesebbet, a Pasaréti Közösségi Házat be is járjuk együtt.

Tarts velünk, nézz be a nemrég megújult, különleges atmoszférájú templom tereibe, kukkants be velünk egy korabeli családi házba, és ígérjük, mire a sétának vége lesz, nem csak a témát, de a világot is átláthatóbbnak érzed majd.

Sétainformációk

  • Ár: 5500 Ft/fő
  • A séta hossza: 1.5 óra
  • Találkozási pont: 1026 Budapest, Pasaréti út 137. – Pasaréti Templom előtt
  • A séta végpontja: Pasaréti tér
  • A séta útvonala: Pasaréti tér és környéke

További informácíók és jelentkezés itt

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /