#Magazin #Túrák #Vidéki kirándulások /

Kisalföld-Szigetközi bringatúra

Mivel az utóbbi években az ősz is melegebb, mint régen az enyhébb időt kihasználva érdemes bringára pattanni, hogy a természet lágy ölén újabb élményeket élményekben lehessen részünk. Például a Kisalföld és a Szigetköz világát felfedezve.

A Kisalföld és a Szigetköz útjain kerekezve nemcsak az őszi táj festői szépsége ígér feledhetetlen kirándulást, hanem az is megkönnyíti a dolgunkat, hogy a síkvidéki bringatúra igazi élménykerékpározást ígér.

Kezdjük a bringatúrát hazánk műemlékekben második leggazdagabb vidéki városában a barokk belvárosával sok turistát vonzó Győrben. A találkozások városában, ahol a történelmi korokat idéző szépséges templomok, paloták, múzeumok, a Széchenyi tér régmúltat idéző épületei, a Bécsi kapu tér világa, a Püspökvár és a győri bazilika ígérnek feledhetetlen látnivalót. Magyarország egyik legszebb barokk belvárosát elhagyva pedig adjuk át magunkat a természet szépségeinek, az ártéri erdők, a folyótorkolat, a régi halászfalvak látványának.

Sietni nem érdemes, mert egy pihentető bringatúra nem a teljesítményről, mint az élményszerzésről szól. Győrből kihajtva, többségében kerékpárúton és az árvízvédelmi töltésen tekerünk a Mosoni-Duna partján, ahol a szép őszi napokon a természet csodás színeiben is érdemes gyönyörködni. A Rábca torkolatánál kihagyhatatlan egy kis pihenő, mert ha lemegyünk a partra, megcsodálhatjuk azt, ahogy a Rábca a Mosoni-Dunába folyik.

Abda irányába tovább haladva a fő téri klasszicista templom látványa mellett a téren álló, életnagyságú huszár szobor ígér izgalmas látnivalót. A 9. Miklós huszárezred emlékműve azt idézi fel, hogy az apró település története szorosan összekapcsolódik az 1848-49-es szabadságharccal: az abdai rábcai átkelőnél az 1849-es csatában a Miklós huszárezred huszárai is hősiességükről tettek tanúbizonyságot.

Innen már egy új kerékpárút vezet Öttevényre, ahonnan a Kunsziget irányába érdemes továbbhajtani, majd a Mosoni-Duna táblát követve jutunk el a Bolgányi-hídhoz, ahol már a Szigetközbe kerekezünk át, ahonnan két opció közül is választhatunk, ha a kiindulópontra, Győrbe akarunk visszajutni.

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /