#Hungarikum #Magazin /

TISZAI HALÁSZLÉ

A magyar halászleveknek három fő családja van: a balatoni, a dunai és a tiszai.

Bár mindhárom halászlé alapja a jó minőségű hal, a hagyma és a paprika, hármójuk között a különbség az elkészítés módjában van. A klasszikus Tiszai halászlé a fehérhúsú halakból, a ponty fejéből, farkából és hagymából készülő alaplé készítésével kezdődik, majd a passzírozás után a felöntött alaplébe kerül a só, a piros paprika, s a pontyszeletek.

A Tiszai halászlé, amellett, hogy jellegzetes étele a Tisza-mentének, maga a továbbélő halászhagyomány. Az alapanyagok tekintetében szigorúan őrzi az ősi halászkultúrát, ugyanakkor a természetes ízfokozónak tekinthető alaplé használatával mindenki számára élvezetes étel.

Forrás: hungarikum.hu

 

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /