#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin /

TISZAI HALÁSZLÉ

A magyar halászleveknek három fő családja van: a balatoni, a dunai és a tiszai.

Bár mindhárom halászlé alapja a jó minőségű hal, a hagyma és a paprika, hármójuk között a különbség az elkészítés módjában van. A klasszikus Tiszai halászlé a fehérhúsú halakból, a ponty fejéből, farkából és hagymából készülő alaplé készítésével kezdődik, majd a passzírozás után a felöntött alaplébe kerül a só, a piros paprika, s a pontyszeletek.

A Tiszai halászlé, amellett, hogy jellegzetes étele a Tisza-mentének, maga a továbbélő halászhagyomány. Az alapanyagok tekintetében szigorúan őrzi az ősi halászkultúrát, ugyanakkor a természetes ízfokozónak tekinthető alaplé használatával mindenki számára élvezetes étel.

Forrás: hungarikum.hu

 

Szeretnél többet
olvasni?

Újra Diósgyőri Mikulásvonat és a Lillafüredi Mesebirodalom

2025-ben huszadik alkalommal indul útjára a Diósgyőri Mikulásvonat, amely az elmúlt két évtizedben több százezer gyermek és felnőtt számára vált […]

#Ajánló /

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Megnyílt Budapest legújabb galériája - a Ráday utcától pár méterre található kiállítótér a művészeti szcénába húsz év távollét után visszatérő […]

#Ajánló /

Sorra nyílnak a balatoni jégpályák – téli élmények a tó körül

A Balaton környéke az ünnepi időszakban nemcsak a fények és vásárok miatt telik meg élettel: évről évre egyre több település […]

#Ajánló /