#Események #Magazin /

Városünnep Siófokon

A városként idén 55 éves Siófokra nemcsak a hagyományos látnivalók, hanem a Városnap ünnepi eseményeihez kötődő programkavalkád miatt is érdemes ellátogatni november 30. és december 3. között.

Idén ünnepli várossá válásának 55. jubileumát Siófok, ahol Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti az évfordulós programsorozatot. Ehhez kapcsolódóan 2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa a négynapos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot, ahol az adventi hangulattal teli estéket a helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjei koronázzák meg.

Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új Betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedően több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események – kiállítás megnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, Balaton Táncegyesület néptánc előadás, Apáti50 jubileumi koncert – tolmácsolásában.

További információ itt.

A hatvanéves Balaton Táncegyüttes, negyven éve elhunyt tanárukra, Együd Árpádra emlékezik műsorával. Az ötvenéves Apáti Dixieland Band Kossuth-díjjal kitüntetett tanítványai pedig jubileumi koncerten köszöntik meg az együttes vezetőtanárát.

Az 55 éves jubileum emlékére ünnepélyes faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot. A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Városnapi hétvégén.

December 2-án este animációs lézer show keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.

Szeretnél többet
olvasni?

Maurer Dóra – a struktúra tematizálása kiállítás a Vaszary Galériában

#Események #Magazin /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős. […]

#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

Magyar Zene Háza épületséta

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus Magyar Zene Háza valódi kortárs építészeti remekmű, Magyarország legtöbb nemzetközi díjjal elismert […]

#Vezetett túrák /