#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin #Tudtad? /

MAGYAR GULYÁSLEVES

„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős.

A gulyás az egyik legnépszerűbb magyar eredetű, marhahús-alapú egytálétel, amelyet világszerte ismernek. A XIX. században átalakuló magyar gasztronómiában nagy számban jelentek meg a fűszerpaprikával készített ételek.

A magyarságra jellemző gasztronómia folklór világából a gulyásleves közismertsége vitathatatlan.

A jóféle gulyásleves rántás nélkül készül, a minőségi fűszerpaprika a recept elengedhetetlen része, a magyar és a külföldi vendégek nagy örömére.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Újra Diósgyőri Mikulásvonat és a Lillafüredi Mesebirodalom

2025-ben huszadik alkalommal indul útjára a Diósgyőri Mikulásvonat, amely az elmúlt két évtizedben több százezer gyermek és felnőtt számára vált […]

#Ajánló /

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Megnyílt Budapest legújabb galériája - a Ráday utcától pár méterre található kiállítótér a művészeti szcénába húsz év távollét után visszatérő […]

#Ajánló /

Sorra nyílnak a balatoni jégpályák – téli élmények a tó körül

A Balaton környéke az ünnepi időszakban nemcsak a fények és vásárok miatt telik meg élettel: évről évre egyre több település […]

#Ajánló /