#Magazin #Vezetett túrák /

ResoArt Villa – vezetett séták

A ResoArt Villa a szecessziós építészet egyik kiemelkedő műalkotása, ahol az ország egyik legnagyobb Zsolnay magángyűjteménye kap helyet, megfűszerezve egy elhivatott műgyűjtő személyiségével.

A vezetett bejárások során a látogatók megismerhetik a Zsolnay aranykorának tekinthető első 50 év kiemelkedő alkotásait, valamint a szecessziós gyűjtemény lenyűgöző darabjait. A kiállítás mellett egészen különleges, századfordulós időutazáson is részt vehetnek a látogatók.

A vezetett épületsétákon a korszak építészetének három remekműve mutatkozik be: a Resonator Parkban álló klasszicista Klösz villa, aztán a szecessziós stílus gyöngyszeme, a ResoArt villa, valamint a Városligetben egyedülálló Zsolnay díszítéssel készült Millennium Háza.

1. A GYŰJTŐ HÁZA

Budapest szecessziós építészetének az egyik gyöngyszeme a Kőrössy Albert által 1899-ben tervezett ResoArt villa, amelynek homlokzatát dús ornamentika díszíti és megmozgatott falsíkok tagolják. A házba belépve megcsodálhatjuk Róth Miksa, a szecessziós magyar üvegművészet legnagyobb mesterének műhelyében készült üvegablakot, amely javarészt eredeti állapotban vészelte át az elmúlt század viszontagságait.

A vezetéseken nemcsak a közkedvelt szecesszió korszaka és a különböző művészeti ágak kerülnek napirendre, hanem szó lesz a Zsolnay családról is, amely 150 éve létrehozott egy olyan magyar márkát, amely ma is világhírű, és a nevéhez kötődnek a világ nagy aukciós árverésein gazdát cserélő legkeresettebb műtárgyak.

Mindehhez kapcsolódik a gyűjtő személyisége, aki abba a titokba avatja be az érdeklődőket, hogy az értékmegőrzés milyen szerepet tölt be az életében, milyen motivációval újította fel a villát és hozta létre a különleges gyűjteményt, milyen forrásokból származnak a tárgyak, melyik a kedvence, és miért nem adott még el semmit.

Jegyet veszek a sétára 

2. BUDAPEST A VILÁGVÁROSSÁ VÁLÁS ÚTJÁN

A 19. század végére a Városliget közvetlen szomszédságában egy elegáns polgári negyed fejlődött, ahol a gyárosok, nagykereskedők, orvosok mellett több sikeres építész és művész épített villát.

Sétánkon bemutatjuk a korszak építészetének három remekművét, a Resonator Parkban álló klasszicista Klösz villát, a szecesszió gyöngyszemét, a Kőrössy-ResoArt villát, valamint a Városligetben egyedülálló Zsolnay díszítéssel készült Millennium Házát.

A séta során az épületeket kívülről tekinthetik meg, a Kőrössy Villában található Zsolnay gyűjteményt ebben a sétában nem lehet megtekinteni!

A séta Városligeti fasorban megrendezett és városligeti helyszínei között zárt elektromos busszal szállítjuk a résztvevőket.

Jegyet veszek a sétára 

Szeretnél többet
olvasni?

XXXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – 2024.03.22-24.

Bohém Fesztivál már 33. alkalommal! A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague […]

#Fesztivál ajánlók /

Valentin Kürtőskalács Napok az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Valentin-nap alkalmából mindig készülünk valamilyen kürtőskalács újdonsággal, meglepetéssel. Ezúttal a Valentin napot követő hétvégén is szerelem lesz a levegőben és […]

#Események #Gasztronómia /

Szerelmesek csillaglesen, mátkák a múzeumban, sárkányok az éjszakában – hétvégi programajánló

Bár már elmúlt Valentin-nap, több hétvégi programot is a szerelem jegyében hirdettek meg: különleges tárlatot és a csillaglest is választhatnak […]

#Ajánló /