A Gundel-család története egyet jelent a magyar gasztronómia és vendéglátás történetével. Gundel Károly (1883-1956) zseniális érzékkel alkalmazta a modern technológiákat a századforduló magyar konyhaművészetében, előremutató munkájával felhelyezte Magyarországot a világ kulináris térképére. A Gundel-dinasztia és az étterem konyhafőnökei, cukrászai által komponált ételek – a palóc leves, az Újházi-tyúkhúsleves, a Kárpáti fogas, a Somlói galuska, a Rákóczi-túrós – mára már a magyar konyha nélkülözhetetlen fogásaivá váltak. A Gundel mint hagyománytisztelő étterem a mai napig az eredeti receptúra alapján kínálja mindezeket. A Gundel étterem megnyitása után közel 130 évvel is ugyanazon a helyen és néven üzemel. Az étterem helyszíne, a magyar gasztronómia bölcsője, ahol kiemelkedő minőségű szolgáltatással várják vendégeiket, hűen követve ezzel Gundel Károly vendéglátási hagyományait és hitvallását. A megújult Gundel a „vissza a gyökerekhez” jelmondatra épít, a beltérben és a kerthelyiségben is visszahozták a régi idők hangulatát. Létrehoztak egy olyan teret, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb réteg előtt nyitva álljon. Az étterem megismerteti hazánk jelentős kulináris örökségét hazai és nemzetközi vonatkozásban, betekintést nyújt a magyar gasztronómia múltjába és jelenébe. Forrás: hungarikum.hu 1/4 ×