#Magazin #Vezetett túrák /

Liget 10 – vezetett séta

Szülinapunk van, ezért szeretnénk különleges ajándékokkal kedveskedni nektek.

A Liget 10 sétán elmeséljük a Liget Budapest Projekt első 10 évének legizgalmasabb kulisszatitkait, bejárjuk a legszebb épületeket, és a végén még egy isteni kávéra és egy kiállításra is meginvitálunk.

A Liget projekt Európa legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztése, amelynek első 10 évéhez rengeteg izgalmas történet, érdekes ember, különleges megoldás kapcsolódik, amelyeket most megosztunk veletek.

A séta útvonala: Millennium Háza >> Magyar Zene Háza >> Liget Budapest Látogatóközpont (Néprajzi Múzeum)

Miért érdemes velünk tartanod?

  • Sétánk találkozási pontja és első állomása a Városliget ékszerdoboza, a Millennium Háza. A Városliget legrégibb épülete nagyon rossz állapotban került a Liget Budapest projekthez, amelynek keretében szépségéhez méltó felújításon esett át. Mesélünk elveszett és megkerült Zsolnay kerámiákról, a restaurátorok kivételes munkájáról, és visszaidézzük a századforduló hangulatát, amikor ez a ház épült.
  • Magyar Zene Háza rövid idő alatt hazánk legtöbbet díjazott épületévé vált. Elmeséljük, mi a titka, hogy már több mint 20 hazai és nemzetközi elismerése van. Bemutatjuk, hogy a tervező miért használt a házon aranyat és fénykutakat, de azt is eláruljuk, miért jár olyan gyakran Magyaroroszágon a világhírű japán építész, Sou Fujimoto.
  • Miközben bejárjuk a páratlan épületet, eláruljuk, miért íves domboldalt álmodott a Néprajzi Múzeum tervezője, amikor először megrajzolta a házat, és azt is felfedjük, miből áll az oldalait borító „csipke”. A ház rengeteg érdekességet, különlegességet rejt, melyeket mind-mind megismerhetsz, miközben elveszel a tetőkert nyújtotta lenyűgöző panorámában.
  • Sétánkat a Liget Budapest Látogatóközpontjában fejezzük be, ahol idegenvezetőink egy elképesztően látványos városmaketten a projekt minden rétegébe bepillantást nyújtanak, miközben a virtuális valóság segítségével felfedezheted az ikonikus épületeket.
  • Felfedező utunk zárásaként finom kávéval kedveskedünk nektek, és arra invitálunk, hogy nézzétek meg a „Liget Budapest 10: a Városliget megújulásának első évtizede” című kiállítást.

További részletek és információkat ITT olvashatsz. 

 

Szeretnél többet
olvasni?

XXXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – 2024.03.22-24.

Bohém Fesztivál már 33. alkalommal! A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague […]

#Fesztivál ajánlók /

Valentin Kürtőskalács Napok az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Valentin-nap alkalmából mindig készülünk valamilyen kürtőskalács újdonsággal, meglepetéssel. Ezúttal a Valentin napot követő hétvégén is szerelem lesz a levegőben és […]

#Események #Gasztronómia /

Szerelmesek csillaglesen, mátkák a múzeumban, sárkányok az éjszakában – hétvégi programajánló

Bár már elmúlt Valentin-nap, több hétvégi programot is a szerelem jegyében hirdettek meg: különleges tárlatot és a csillaglest is választhatnak […]

#Ajánló /