#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin #Tudtad? /

LÁNGOS

A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A lángos kezdetben a kenyértészta dagasztóteknőből kikapart maradékából, vagy a tészta lecsípett darabjából készült.

A lángost eleinte kemencében sütötték, majd zsírban, amit később az olaj váltott fel. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk.

A kenyértészta szerte a világban sokféle helyi specialitásnak alapja, ezeknek az ételeknek nagy szerepe van a helyi ízek közvetítésében, turisztikai jelentőségük mellett országimázs formáló jelentőségük is van.

Mindennek jó példája a lángos, ami a kiváló hazai tejföllel kiegészülve igazi magyar specialitásnak számít.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Múmin troll-nap Óbudán az Esernyősben

Nyolcvan éve, 1945-ben látott napvilágot Tove Jansson első Múmin-regénye, Az apró trollok és a nagy árvíz, amely mára a világirodalom […]

#Ajánló /

Középkor a jelenben – különleges programokkal készül a Vármúzeum

Zenés felvonulások, lovaggá ütési ceremóniák, középkori fegyverbemutatók és izgalmas workshopok várják a látogatókat október 19-én, a Középkori Vár Napján a […]

#Ajánló /

Oktoberfest burger a Bamba Marhában – A hónap ízutazása!

Kedves Bamba rajongók! Az október egy különleges hónap nálunk a Bamba Marha Burgerben, hiszen egy exkluzív ínyencséggel készültünk nektek, amely […]

#Ajánló /