#Hungarikum #Magazin #Tudtad? /

LÁNGOS

A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A lángos kezdetben a kenyértészta dagasztóteknőből kikapart maradékából, vagy a tészta lecsípett darabjából készült.

A lángost eleinte kemencében sütötték, majd zsírban, amit később az olaj váltott fel. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk.

A kenyértészta szerte a világban sokféle helyi specialitásnak alapja, ezeknek az ételeknek nagy szerepe van a helyi ízek közvetítésében, turisztikai jelentőségük mellett országimázs formáló jelentőségük is van.

Mindennek jó példája a lángos, ami a kiváló hazai tejföllel kiegészülve igazi magyar specialitásnak számít.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

XXXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – 2024.03.22-24.

Bohém Fesztivál már 33. alkalommal! A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague […]

#Fesztivál ajánlók /

Valentin Kürtőskalács Napok az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Valentin-nap alkalmából mindig készülünk valamilyen kürtőskalács újdonsággal, meglepetéssel. Ezúttal a Valentin napot követő hétvégén is szerelem lesz a levegőben és […]

#Események #Gasztronómia /

Szerelmesek csillaglesen, mátkák a múzeumban, sárkányok az éjszakában – hétvégi programajánló

Bár már elmúlt Valentin-nap, több hétvégi programot is a szerelem jegyében hirdettek meg: különleges tárlatot és a csillaglest is választhatnak […]

#Ajánló /