#Élmény #Magazin /

A Balaton-parti jégfolyosón csúszhatunk Füreden

A szó szoros értelmében a Balaton-partján korizhatnak azok, akik Balatonfüreden, a decemberben nyitott, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen kialakított egy kilométer hosszú jégfolyosón élvezik ki a korcsolyázás és a különleges látvány adta élményeket.

Miközben Balatonfüred központi részén, a Zákonyi sétányon minden évben méretes jégpálya várta a korcsolyázás szerelmeseit az idén télen emellett már egy igazi jégfolyosó is gondoskodik arról, hogy a szépséges Balaton-parti város varázslatos téli hangulatát korcsolyázás közben is maximálisan élvezzék a téli sport szerelmesei. A háromezer négyzetméteres jégfelületen kialakított jégvilág központi eleme ezúttal is a Zákányi sétányon felállított jégpálya, ahonnan egy jégfolyosó vezet a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, miközben a Vitorlás téren külön jégpályák várják a korival érkezőket.

A látványos és egyben egyedülálló, egy kilométer hosszú és 10 centiméter vastag jégréteggel borított mobil jégpálya-rendszer nemcsak a méreteit tekintve nyújt impozáns látványt, hanem az is páratlan élményt ígér, ahogy a korcsolyázók a téli Balaton-parton haladva csodálhatják meg a tavat. És mivel a különleges és páratlan szépségű jégvilág mellett maga Balatonfüred is csodás téli élményeket ígér, a legjobban akkor járunk, ha a Füreden több napot is eltöltve élvezzük ki a korizás és a kalandozás élményét. Amihez tökéletes kiindulópont lehet a Zákonyi sétányon, a jégpályával pont szemben álló négycsillagos Hotel Golden Lake Resort.

Már csak azért is, mert a balatonfüredi reformkori városrész a számtalan hírességnek gyógyulást adó Szívkórházzal, az ikonikus vizű Kossuth forrással, Blaha Lujza és Jókai impozáns villájával, Vaszary Kolos egykori hercegprímás ma galériaként működő egykori rezidenciájával a Horváth-házzal, valamint az Anna-báloknak helyt adó Anna Grand Hotel épületével és persze a Széchenyi parkkal és a Tagore sétánnyal még a hideg napokon is üdítő sétát ígér.

balatonfured.hu információi szerint három jégpályát köt össze a jégfolyosó: a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak, mert a korcsolyázás mellett jéghoki hálók, jégteke szett és a korcsolyázást segítő állatfigurák is várják a kisebb és nagyobb korisokat.

A létesítmény tervrajzán jól látható, hogy a tervek szerint január közepéig működő jégpálya hogyan hálózza be a Balaton északi parti fővárosát.

A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja majd a Vitorlás-térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak.

A Vitorlás-téri buszmegálló ideiglenes megszűnik, a Halászkert étterem keleti oldalán lehet felszállni az autóbuszokra. A gépkocsi közlekedés annyiban változik, hogy a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz. A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok és a nyugdíjasok 1100 forintért-, a 3-14 év közötti gyermekek 800 forintért válthatnak majd jegyet.

Szeretnél többet
olvasni?

XXXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – 2024.03.22-24.

Bohém Fesztivál már 33. alkalommal! A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és az Original Prague […]

#Fesztivál ajánlók /

Valentin Kürtőskalács Napok az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Valentin-nap alkalmából mindig készülünk valamilyen kürtőskalács újdonsággal, meglepetéssel. Ezúttal a Valentin napot követő hétvégén is szerelem lesz a levegőben és […]

#Események #Gasztronómia /

Szerelmesek csillaglesen, mátkák a múzeumban, sárkányok az éjszakában – hétvégi programajánló

Bár már elmúlt Valentin-nap, több hétvégi programot is a szerelem jegyében hirdettek meg: különleges tárlatot és a csillaglest is választhatnak […]

#Ajánló /