Most már hagyománynak is nevezhetjük, hogy a farsangi időszakban több tematikus eseményt is tartanak az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában, még elcsíphettek két ilyen hétvégét, ahol nem csak a kürtőskalácsoké a főszerep, hanem hagyományos, székely kürtősfánkot is készítenek: “MENTES” KÜRTŐSFÁNK HÉTVÉGE – Február 3-4. FARSANG_FARKA KÜRTŐSFÁNK NAPOK – Február 10-13. Farsang időszakában a kürtősfánk készítése igen népszerű és családról-családra szálló hagyomány Székelyföldön. Ennek a hangulatát hozzák el ezeken a hétvégéken az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdába. Ám KÖZKÍVÁNATRA hétköznapokon is fogják készíteni: kedden hagyományos fánkok, szerdán és pénteken glutén- és tejmentes alapanyagból sütnek, hogy az ételintoleranciával élők is megkóstolhassák a “mentes” kürtősfánkokat. Így ezeken a napokon a megszokott gm, tm kürtőskalácsok mellett, lesz glutén-, tej- és tojásmentes kürtősfánk. További információk és részletek ITT olvashatóak. 1/5 ×