#Állatkert - Vadaspark /

Balatoni Madárkert

8618 Kereki, Petőfi Sándor u. 58,

balaton
madár
madárkert
top sights

leírás

A Madárkert, az elsőként megnyitott díszmadárpark, ahol társállatként tartott madarak, hazai viszonylatban legnagyobb fajválasztéka található meg.
November 3.-tól csak látogatás előtti telefonon történő bejelentkezés (+36 30/8666-444) esetén tudjuk garantálni, hogy biztosan nyitva lesz a park!
Érvényes visszavonásig.
Látogatóinkat a pandémia miatti korlátozásokon kívül, már két fő résztvevőtől, a belépőjegy árába foglalt, naponta több alkalommal indított szakvezetés segítségével kalauzoljuk a park területén, egyedi ismeretanyagot kínálva nemcsak állatokról, de megfelelő tartásukról, tenyésztésükről is.
Tenyésztelepünkön nem az elterjedt állatkerti gyakorlatot alkalmazzuk, hol külső röpdékbe kicsukott állatok fogadják a vendéget, így a kétterű madárházakban valószínűleg több madár látható az említett szakvezetés során, mint anélkül!
Ez a technológia nemcsak maximális élményt nyújt, de biztosítja madaraink egészséges, hosszú életét és utódnevelését is.
Különösen érvényes a kánikula időszakaira+30C fok feletti erős napsütéstől a déli, kora délutáni órákban nem ajánlott a látogatás!
A parklátogatás szabadtéri program!
Ha pandémiás korlátozások nem tiltják, simogathatók nyuszik(nem dobálni, “babázni”, terelgetni, csak a talajon simogatni lehet őket) és a felső pihenőpark mellett pónik. Alkalmanként simogatható, etethető más állatka is (csincsilla, törpe sün) munkatársunk jelenléte mellett, de ezt a programot nem tudjunk minden esetben garantálni.
A vendég egyéni döntése alapján a park szakvezetés nélkül is megtekinthető, fentiek tudomásul vételével.
Családi játszóterünket, kizárólag nagykorú kísérőkkel érkező gyermekek használhatják, csoportok számára közeli köztéri játszóterek állnak rendelkezésre!
A park felső területein rönkhintákból, padokból és szaletliből álló pihenőparkot, a parkoló tetején magasles kilátót építtettünk, hol a szakvezetésekig kellemesen eltölthető az idő.
Meg kell említenünk, hogy a szándékos rombolások, állatkínzási kísérletek szankciót vonnak maguk után, ami mind a szolgáltatónak, mind a vendégnek kellemetlen, így kérjük erre ne adjon senki okot.

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 9:00 - 18:00

Kedd 9:00 - 18:00

Szerda 9:00 - 18:00

Csütörtök 9:00 - 18:00

Péntek 9:00 - 18:00

Szombat 9:00 - 18:00

Vasárnap 9:00 - 18:00