#Cukrászda /

ÉDES MACKÓ KÜRTŐSKALÁCS CUKRÁSZDA

1146 BUDAPEST, ÁLLATKERTI KRT. 14-16

budapest
cukrászda
kürtöskalács
top sights

leírás

Az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdában ősztől a Kürtős Pohárdesszerteké a főszerep.

Az indián nyár nagy kedvencei: Kürtős Guba, Kürtős Gríz és Madárlátta Kürtős.

Az Édes Mackó az ország első kürtőskalács-cukrászdája Városligetben, a Cirkusz mellett, melyet az idén 20 éves Vitéz Kürtős üzemeltet és – az egyetlen hely Budapesten, ahol az év bármely napján az igazi, hagyományos faszénparázson sült kürtőskalács megtalálható.

Itt mindig helyben frissen dagasztjuk a tésztát és minden esetben hagyományos módon, faszénparázson sütjük meg – hisz az adja a kürtőskalács igazi, jellegzetes izét, hogy kívül a cukormáz finom, ropogós aranybarmára karamellizálódik, mely nagyon jól harmonizál a finom, puha, belső tésztához.

Természetesen itt a hagyományos kürtőskalácsokon túl, sok kürtőskalácsból készült desszert is megtalálható, mint a Kürtős Fagyi, Kürtős Krémes, vagy a különböző toppingokkal is kérhető Kürtős Fondü, valamint a Kürtős Pohárdesszertek, mint a Madárlátta Kürtős, Kürtős Guba vagy Kürtős Gríz.

De minden évben előrukkolunk újdonsággal, idén ilyen például a pisztácia ízesítés – ugyanis igazi szicíliai, brontei pisztáciával ízesítjük a kürtőskalácsokat, vagy használjuk a KÜRTŐSBON – az új formát(t)öltött kürtőskalács töltelékéhez, de az Édesmaci Házicsoki is kapható pisztáciás változatban.

Minden szerdán és pénteken készítünk glutén-, tojás- és tejmentes, azaza vegán kürtőskalácsot is.

galéria

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 9:30 - 18:00

Kedd 9:30 - 18:00

Szerda 9:30 - 18:00

Csütörtök 9:30 - 18:00

Péntek 9:30 - 18:00

Szombat 9:30 - 19:00

Vasárnap 9:30 - 19:00