#Állatkert - Vadaspark /

Festetics Imre Állatpark és Vadaspark

8315 Gyenesdiás, Dornyai Béla út,

allatkert
top sights
vadaspark

leírás

A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Festetics Imre Állatparkban manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, valamint különféle vadfajokat tekinthetnek meg a látogatók. Itt olvashatnak a park névadójáról, Festetics Imréről.

Az Élményközponthoz tartozó Természet Háza Látogatóközpontban a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit ismerhetik meg a látogatók az interaktív kiállítás bejárása során. (2021 szeptemberétől várhatóan 2022 tavaszáig a Látogatóközpont beltéri tereit általános iskolásoknak adják át a helyi iskolaépület felújítási munkái miatt. Megértésüket köszönjük!)

2021. évben a látogatóközpont és az állatpark megújult. A legfontosabb újdonság a mintegy 4,6 hektáros területen kialakított Vadfarm, ahol a Magyarországon megtalálható 5 nagyvad kerül bemutatásra. Gímszarvasokat, őzeket, dámvadakat, muflonokat és vaddisznókat figyelhetnek meg a látogatók, továbbá egy hazai fajtákat felvonultató „juh fajta bemutató” kap itt helyet. A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, vadlesekről és pihenőpadokról.

A Festetics Imre Állatparkban változatlanul őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek, egyebek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják a kicsiket és a nagyokat. Mindezeken túl a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek a fiatal látogatók.

Részletesen az újdonságokról és a tervezett rendezvényekről itt tájékozódhatnak.

galéria

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 10:00 - 19:00

Kedd 10:00 - 19:00

Szerda 10:00 - 19:00

Csütörtök 10:00 - 19:00

Péntek 9:00 - 19:00

Szombat 9:00 - 19:00

Vasárnap 9:00 - 19:00