#Éttermek /

Gundel étterem

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.

budapest
étterem
Hungarikum
top sights

leírás

Szeretnénk bemutatni Magyarország leghíresebb éttermét, amely már 130 éve működik. A mai Gundel visszatért az eredeti küldetéshez, mely szerint „a Gundel mindenkié”!

Hisszük és hirdetjük Gundel Károly alapító gondolatát, amelynek égisze alatt kínáljuk ételeinket a leghíresebb Gundel klasszikusokat, legendás vendégszeretettel övezve!

A Gundel család közel 140 magyaros ételt alkotott, így születtek meg a leghíresebb magyar ételek, melyek a mai magyar konyha alapjait képezik. Az étteremben megmutatjuk, a más országokból, kultúrákból idelátogatóknak, hogy mi magyarok mit szeretünk, mit fogyasztunk, mit tartunk a magyar konyha alapjának. Étlapunk központjában a Nemzeti 11 ikonikus Gundel fogáson felül sok más kihagyhatatlan étel is helyet kapott ezen a rangos választékon, amelyeknek tökéletességéért Moldován Viktor és Wolf András séfek felelnek. A világ minden tájáról érkeznek vendégek, hogy megkóstolják a híres magyar ízeket. Ilyen például a gulyásleves, a paprikás csirke “nokedlivel”, a somlói galuska és a világhírű Gundel palacsinta.

Gundelben minden az örökségről szól, ami többek között az étterem helyszíne, mely a magyar gasztronómia bölcsője. Magyarország leghíresebb, egyben egyetlen hungarikum étterme kihagyhatatlan, Budapest és a magyar vendéglátás leghíresebb, bakancslistás helye! Az étterem híres kiváló vendégszeretetéről és magyaros gasztronómiájáról. Budapest leglátogatottabb úti céljában a Hősök tere közelében, egy 19. századi palotaépületben található a Városliget kapujában. A palotaépület nem csak étterem kapott helyet, hanem színvonalas rendezvények helyszíne, bálok, esküvők, céges és magán események, konferenciák és tréningek lebonyolításának is otthont ad.

A Gundel ,,vissza a gyökerekhez” szlogennel épít, a beltérben és a kerthelyiségben is visszatért a régi idők hangulata, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon. Kávéház és étterem is egyben, ahol egy kávé és süti, egy finom ebéd vagy egy meghitt vacsora mellett egésznapos élő zene gondoskodik a hangulatról. A Gundel kertje híres az óázis-szerű zöld növényeiről, melyek körbe ölelik a vendégteret, hangulatos esti fényekkel, remek időtöltés a szezonális időszakban.

Az elmúlt években több, mint 400, világszinten ismert és elismert ember látogatott el hozzánk, köztük II. Erzsébet királynő, II. János Pál pápa, Ferenc pápa, Harald norvég király, Beatrix holland királynő és még sokan mások. Közismert színészek és énekesek közül, például Robert Redfordot, Arnold Schwarzeneggert, Whoopi Goldberget, Tony Curtist, Brad Pittet, Antonio Banderast, Madonnát, az ABBA-t, Luciano Pavarottit, Andrea Bocellit, Aaron Eckhartot és Alex Pettyfert is vendégül láttuk, közülük néhányuknak dedikált asztaluk van éttermünkben.

Szerte a világba ismerik már Magyarország leghíresebb éttermét, amely a magyar gasztronómia bölcsője. Vendégeink boldog élményekkel emlékeznek és sokan visszatérnek a Gundelbe.

(Ismerje meg Magyarország leghíresebb éttermét, foglaljon egy híres helyet, legyen a vendégünk minden nap vagy kiemelkedő rendezvényeinken. Aktuális ajánlatainkért és eseményeinkért keresse fel weboldalunkat.)

Vasárnapi ebéd  a Gundelben!
A klasszikus vasárnapi ebéd visszaidézi a közösségi étkezés örömét, az összetartozást a családi szeretetet, a gondoskodást, a tiszteletet és az időt! Mi odafigyelünk, hogy minden családtag vendég lehessen asztalunknál.

Ebédmenü, minden vasárnap, 11:30-15:00-ig kérhető.

Étlapunkat itt találja meg.

Asztalfoglalását itt teheti meg

Link a hangulat videóhoz.

Link az éttermet bemutató videóhoz.

galéria

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 11:00 - 22:00

Kedd 11:00 - 22:00

Szerda 11:00 - 22:00

Csütörtök 11:00 - 22:00

Péntek 11:00 - 22:00

Szombat 11:00 - 22:00

Vasárnap 11:00 - 22:00