#Éttermek /

Prímás Pince

2500 Esztergom Szent István tér 12.

esztergom
étterem
pince
top sights

leírás

Egy hely, ahol újrakóstolhatja a Kárpát-medence ízeit. Egy hely, amely egyidős a jelenlegi Főszékesegyházzal, és amely közel 3000 négyzetméteres pincerendszerével és lélegzetelállító építészeti megoldásaival túlmutat a klasszikus éttermeken.

Az esztergomi Bazilika alatt található turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ történelmi falai között működik a modern gasztronómiai szellemet képviselő Prímás Pince, amelynek boralagútja a Kárpát-medence borvidékeit mutatja be közel száz tételt felölelő kínálatán keresztül. Az ételekben használt régiós alapanyagok a pince borkínálatával együtt nyújtanak emlékezetes kulináris élményt, és nem ritka, hogy a boralagútban vezetett borkóstolókat is tartanak.

Az étlapon egymás alatt sorakoznak a különböző tájjellegű ételek, a nemzeti hagyományokat a modern gasztronómiai elemekkel ötvöző fogások és a Kárpát-medencei magyarság ételei. A konyha állandó kínálata mellett, a rendszeresen megújuló szezonális ajánlatok és az egyedi megrendelések alapján megálmodott 6-7 fogásos gálavacsorák is elérhetők az étteremben. Mindemellett a pince kávézója és cukrászdája helyben készült süteményekkel és kávékülönlegességekkel, az ajándékboltja pedig kulináris termékekkel és kézműves ajándéktárgyakkal várja a látogatókat.

Családi eseményhez, esküvőhöz vagy céges rendezvényhez, a Prímás Pince minden alkalomra különleges helyszínt biztosít, a tereinek hangulata könnyen ámulatba ejti a betérőket. A rendezvény lebonyolításához széles bor- és italválasztékot, szakképzett felszolgálást, rendezvényszervezőt és technikai felszerelést biztosítanak, a vendégeket pedig a parkoló ingyenes használatával és a közeli Hotel Adalbert két épületében szálláslehetőséggel várják.

Tipp: Panorámalifttel kényelmesebb!

Az ajándékboltból egy üveglifttel is feljuthat a Várhegy felső szintjére, ahol az esztergomi Bazilika és a királyi vár is található.

 

galéria

 

 

 

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 10:00 - 21:00

Kedd 10:00 - 21:00

Szerda 10:00 - 21:00

Csütörtök 10:00 - 21:00

Péntek 10:00 - 21:00

Szombat 10:00 - 21:00

Vasárnap 10:00 - 21:00