#Kultúra /

Regionális Összművészeti Központ - REÖK

6720 Szeged Magyar Ede tér 2.

kiallitas
Művészeti Központ
top sights

leírás

Ritka szerencse, amikor egy kiállítóháznak otthont adó épület egyben műalkotás is.

Ebben az értelemben a REÖK állandó kiállítása maga a palota. Szeged építészetének ékkövét, a csodálatos, szecessziós Reök-palotát a katalán Antoni Gaudí lakóházaihoz szokták hasonlítani. A vízépítő mérnök, Reök Iván egykori rezidenciáját Magyar Ede, a tragikus és titkokkal teli sorsú építész tervezte. A palota európai viszonylatban is a szecessziós építészet egyik legszebb példája.

Ma is ámulatot és csodálatot vált ki Magyar Ede merészsége, eredetisége, formáinak gazdagsága. Ebben az egyedülálló épületben kezdte meg működését a Regionális Összművészeti Központ, vagyis a REÖK. A palota falai közt létrehozott központ ma a legkülönfélébb művészeti ágak képviselői számára biztosít terepet.

A klasszikus és kortárs képzőművészet mellett színházi, zenei, irodalmi, múzeumpedagógiai programokat kínál a látogatóknak. Többek közt olyan kiállításoknak köszönhetően, mint a Picasso-, Goya-, Warhol-, Chagall-, Rembrandt- és Toulouse-Lautrec-tárlatok, az összművészeti központ mára a régió kiemelt kulturális intézménye lett.

 

galéria

hely

információk

nyitvatartás

Nyitvatartási információk nem érhetők el.