#Állatkert - Vadaspark /

Szeged vadasparkja

6725 Szeged, Szél u. 90

allatkert
csaladbarat
latvanyossag
termeszet
top sights

leírás

1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. Még emberi kor léptékében sem nagy az az időtartam, amely az alapítástól máig terjed, mégis bővelkedik sorsfordító eseményekben. Olvassa el a Zootörténelem aloldalunkat, és meggyőződhet arról, hogy egy fiatal intézmény is büszkélkedhet nagy múlttal!

A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.

Egy állatkertben nyilvánvalóan a legfontosabbak maguk az állatok. Őket is bemutatjuk az Állataink menüpont alatt, amely lehetőséget ad akár arra is, hogy kedvencet válasszunk örökbefogadáshoz. A Vadaspark virtuális térképén megnézhetjük, hol élnek ezek az állatok, vadon és az állatkertben egyaránt.

Milyen lehet egy állatkertben dolgozni, mi játszódhat le a színfalak mögött? Sokakat érdekelnek ezek a “titkok”, reméljük az Ő kíváncsiságukat is ki tudjuk elégíteni!

Barangoljunk együtt a Szegedi Vadaspark virtuális világában, de ne feledje, élőben az igazi!

hely

információk

nyitvatartás

Nyitvatartási információk nem érhetők el.