Bort ajándékba adni és kapni is öröm, főleg, ha valamilyen személyes történet / emlék / élmény is fűződik az adott tételhez. Fogadjátok szeretettel ünnepi borcsomagjainkat, amiket kiegészítettünk Nektek egy-egy saját ünnepi történettel, családi hagyománnyal, karácsonyi recepttel. Válogassatok kedvetekre ajánlataink közül, azt pedig még ráértek eldönteni, hogy a csomagok végül a saját fátok alá, mások fája alá, vagy éppen az ünnepi asztalra kerülnek-e… BEMUTATKOZUNK A badacsonyi táj, a szőlő, a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk életét generációkon keresztül, és már a kezdetektől fogva fontos szerepet kapott a tradicionális borkészítés. Hiszünk a borvidékre jellemző fehér fajtákban, melyek segítségével megismerhetjük és bemutathatjuk a borvidék termőhelyeinek sokszínűségét. 21 hektáros birtokunk a tanúhegyek (Badacsony, Csobánc, Gulács, Tóti és Bács hegy) lankáin 8 kiváló adottságú dűlőiben található. A modern és a tradícionális technológiák segítségével készítjük borainkat a frissebb, könnyedebb stílustól a tartalmas, minerális ízvilágig, amelyek karakterei teljesednek ki a palackos érlelést követően. Ezért vált a család mottójává „Tüzes borok, vulkáni ízek”, amelyek jellemzik nagyfahordós erjesztést és érlelést követően válogatás borainkat. MI ÍGY TÖLTJÜK A KARÁCSONYT Karácsony napján minden évben házi kacsát sütünk, hízott kacsamájjal, amit beletörünk a kacsazsírba. Karácsony másnapján az egyik legjobb reggeli hidegen pirítósra kenve, lilahagymával! Régebben állandó hagyomány volt, hogy Szenteste együtt ünnepelünk, igazi nagy családi-összejöveteleket tartottunk. A Nagymamákkal ment a kártyaparti a ropogó kandallótűz mellett, kései borokat iszogattunk, közben régi történeteket elevenítettünk fel, és nosztalgiázgattunk. Sajnos a Nagyszülők már az égben ünnepelnek, de mi folytatjuk a régi hagyományok ápolását. Már a harmadik generáció számára igyekszünk megteremteni az igazi karácsonyi meghittségét! EGY ÜNNEPI RECEPT, TŐLÜNK, NEKTEK Karácsonyi vegyeshalászlé, amihez minden évben 23-án a fiúk passzírozzuk az alaplevet. Hozzávalók: 1,5 kg pontypatkó (8-10 szelet) 3 kg vegyes hal (keszeg, harcsa, ponty) só, őrölt bors ízlés szerint 4 db vöröshagyma zöldpaprika, paradicsom hegyes erőspaprika 5 l víz 2 l házi paradicsomlé 3 ek kalocsai házi fűszerpaprika 2 ek házi zsír Elkészítés: A pontypatkókat alaposan megsózzuk, majd félretesszük másnapig. Alaplevet készítünk: egy nagy fazékba felaprítjuk a vöröshagymát, rárakjuk a felaprított paradicsomot, zöldpaprikát, a feldarabolt vegyes halgerincet, haldarabot stb. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, jól megsózzuk és főzzük kb. fél órát. Ha látjuk, hogy leválik a hal húsa, félre húzzuk a tűzről, várunk vele k. fél órát. Egy nagy tálba kiválogatjuk a nagyobb halcsontokat, gerincet stb. A hal húsát átpasszírozzuk egy tekerős halpasszírozóval, közben a léből mindig öntve rá, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. Amikor elkészültünk, hideg helyre tesszük másnapig. A két kanál házi zsírt felolvasztjuk egy nagy fazékban, majd rátesszük a házi kalocsai pirospaprikát, közben lehúzzuk a tűzről, hogy meg ne égjen, mert akkor megkeseredik. Ráöntjük a 2 l házi paradicsomlevet, majd felöntjük az előző nap elkészített alaplével. Ha nagyon sűrű lett, higítjuk vízzel. Felforraljuk és beletesszük egyenként a besózott ponty szeleteket, a haltejet és az ikrákat. Egy forrás után kész, tálalható. Tálalásnál vigyázva kell kiszedni a halszeleteket a tányérba, rámerjük a levet, erős zöldpaprika szeletekkel díszítjük és friss, kovászolt kenyérrel tálaljuk. MILYEN ÉTELEKHEZ TÖLTSÉTEK A BORAINKAT? Az elmúlt években sajnos nem esett hó karácsonykor, így mi idén ezzel a csomaggal szeretnénk garantálni a fehér karácsonyt! Legyen szó, akár a megfelelő karácsonyi ajándékról, egy meghitt beszélgetős estéről a kandalló előtt, vagy éppen az ünnepi menü sorról, ebben a csomagban mindenki megtalálja az alkalomhoz illő bort. Áldott, békés karácsonyt kívánunk! Fehér Karácsony borcsomag (Limitált, összesen 30 csomag érhető el!) Badacsonyi Furmint Csókamajor 2019 – Karácsonyi sült almás ételek mellé Badacsonyi Szürkebarát Selection 2019 – Krémlevesekhez Badacsonyi Olaszrizling Jégbor 2015 – Sütemények és desszertek mellé Badacsonyi Olaszrizling Kései 2019 – Sütemények és desszertek mellé Karós Badacsonyi Oalszrizling 2017 – Pulyka, fácánleves Gézengúz Bácshegyi Olaszrizling 2019 – Pulyka, fácánleves 1/3 ×