Badacsonyban, hét vulkáni hegy között található a Fischer pincészet, 80 hektáron termesztenek szőlőt. A birtokról gyönyörű kilátás nyílik az azt körülvevő hegyekre, így nyáron mindenképp érdemes náluk eltölteni egy kis időt a teraszon! Addig is azonban, olvassátok el, hogyan telik a tél a Fischer Birtokon, milyen menüsorral, recepttel és borokkal készülnek az ünnepekre! BEMUTATKOZUNK 2002-ben kezdtük meg az első 15 hektár beültetését. Már a kezdetektől fogva a kiváló minőségű borok előállításra fektettük a legnagyobb hangsúlyt. Ezt pedig csak az alacsony hozamú szőlőtőkék garantálják. Ezért hektáronként 6500 szőlőtőkét ültettünk el, hogy a hozam szőlőtőkeként a megszokott hozam fele legyen, azaz kb. 1-1,5 kg. Ez kimondottan testes borokat eredményez. A vulkanikus vörös földdel kombinálva, itt olyan borokat lehet termelni, amelyek mineralitása magas, azaz magas ásványi anyag tartalommal bírnak. MI ÍGY TÖLTJÜK A KARÁCSONYT A december 24-t mindig együtt töltjük, Alfred szerzi be a fát és faragja bele a talpba. December 25-e az „ajándék nap” a gyereknek, ilyenkor csak róluk szól a délután. Szilveszter és karácsony között mindig tartunk egy „Fischer családi napot”. Idén sajnos a járványhelyzet miatt ez elmarad, egyszerre nem lesz jelen a teljes család, de azért megoldjuk, hogy külön-külön mind találkozzunk! Fischer úr karácsonyi kívánsága és menüje, keep it simple: Rántott ponty osztrák krumplisalátával Sült kacsa, párolt káposztával és tört burgonyával, narancs mártással Gesztenyés piskótarolád EGY ÜNNEPI RECEPT, TŐLÜNK, NEKTEK Rántott ponty osztrák krumplisalátával Hozzávalók: A pontyhoz: ponty szeletek só citrom leve liszt tojás zsemlemorzsa / szezámmag Krumplisalátához: lilahagyma olivaolaj só, bors főtt krupli kis ecet pici cukor A ponty szeleteket besózzuk, rácsepegtetünk pár csepp citromlevet, és állni hagyjuk 10-15 percig. Leöblítjük, és papírtörlővel megszárítgatjuk (ha túl nedves marad, akkor nem tapad meg majd szépen a bundája). Következik a panírozás: megforgatjuk lisztben, majd tojásban és zsemlemorzsában, és bő olajban kisütjük. Közepes lángon először fedő alatt az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük a másik oldalát. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és azonnal tálaljuk is. Letakarni nem szabad! MILYEN ÉTELEKHEZ TÖLTSÉTEK A BORAINKAT? Borainkat bátran ajánljuk a karácsonyi ünnepkor hagyományos ételek mindegyikéhez! Szürkebarát 2020 – Szárnyasokhoz Sauvignon Blanc Blanc 2019 – Saláták, halak, kevésbé érlelt sajtok mellé Chardonay 2019 – Tejszínes tészták, grillezett camembert és halételek mellé Merlot 2017 – Grillezett, fűszeres húsok Cabernet Franc 2017 – Steakekhez, komolyabb pörköltekhez, tatár beefstekhez Syrah Reserve 2015 – Csilis, marhahúsos, szaftos ételek mellé 1/3 ×