#Bortúrák - Borturizmus - Pincék /

4Ház Borászat

3942 Sárazsadány, Dózsa Gy. út 3.

4Ház Borászat
bor
top sights
WineGroup

leírás

Arcok a bor mögött

Stumpf Miklós – Aki a szőlőről mindent tud.

Az első közös telepítésünk feleségemmel 1978-ban a Sárospatakhoz tartozó Király-Hegyen volt. Az egykori állami borvállalat és jogutódjainál dolgoztunk évtizedekig, mellette építgettük, fejlesztgettük a családi birtokot Tokaj-Hegyalján. A gyerekek felnőttek és a birtok mérete mára 16 hektár.

Stumpf Miklósné Julika – Aki mindent összefog és szervez

Míg Miklós az ültetvények szőlészeti feladatait irányítja, én az adminisztratív háttérmunkákat szervezem és bonyolítom. Nem számítottunk rá, hogy a gyerekek (Miklós és Brigitta) egyszer maguk is borászattal és szőlészettel kezdenek majd foglalkozni. Jó látni, hogy azt csinálják, amit szeretnek és amiben őszintén hisznek.

Ifj. Stumpf Miklós – A menedzser és a főnök

Az életem során az első komoly válaszút, mely meghatározta, hogy milyen irányba folytatom tanulmányaimat 1998-ban volt. Ekkor közöltem édesapámmal, aki akkor már 22 éve foglalkozott szőlővel és borral, hogy számomra ideális lenne az agrárpálya, szőlész vagy borász vonalon. A válasz erre ez volt, ’fiam könnyebben is lehet pénzt keresni, mint a földműveléssel’. Azóta teltek az évek, halmoztam a diplomákat, majd 2011-ben végül mégis elvégeztem a szőlész, borász szakmérnök képzést. Jelenleg a borászat ügyvezetői feladatai végzem.

Stumpf Brigitta- Aki mindent szépen előad és végül elad

Számos külföldi tanulmányév és munkatapasztalat után, 2016-ben kezdtem el komolyabban foglalkozni a borokkal, főként a borismerettel. Azt már tudtam, hogy mennyi fizikai munka áll egy palack bor mögött, de főként az érdekelt és mai napig felvillanyoz, hogy mit és hogyan tesznek a borászok világszerte annak érdekében, hogy a legjobban megmutassák elköteleződésüket és szenvedélyüket a bor iránt. Néhány borismereti- és szőlész kurzus után 2018-ban vettem át a családi birtok kereskedelmi és marketing feladatait

 

galéria

 

hely

információk

nyitvatartás

Nyitvatartási információk nem érhetők el.