#Bortúrák - Borturizmus - Pincék /

Knehr Pince

6344 Hajós Pincefalu, Hajósi u. hrsz. 7750

bor
pincészet
top sights

leírás

A kezdetek

Hajóson nagy hagyománya van a szőlőművelésnek és a borkészítésnek. Mint minden családban, a szőlő és a bor iránti szeretet apáról fiúra száll, ez a mi családunkban is így van, ezért már gyerekkorom óta jártam a családi szőlőnkbe, hogy segítsek szüleimnek. Ez nálunk hagyomány és egyben rendkívül értékes örökség is.

Természetesen ezt 10 évesen, kacsolás és kötözés közben még nem tudtam, csak annyit érzékeltem az egészből, hogy nem játszhatok eleget. Ahogy felnőttem, már megtanultam becsülni, értékelni a földünket, ahova jó kijárni és a természettel együtt lélegezni.

A szőlő

Kis területen gazdálkodunk, hiszen bő fél hektár szőlőterületet művelünk, amely kb. 3500 szőlőtőkét jelent. Kizárólag a saját magunk által gondozott szőlőt dolgozzuk fel. Próbálunk a fogyasztók számára megfelelő választékot biztosítani, a területeinken 4 szőlőfajtát termesztünk, mely az olaszrizling, a zweigelt, a cabernet franc és kékfrankos.

Elmondhatjuk, hogy a szőlőfajtáink közül a legkülönlegesebb a cabernet franc, hiszen már több éve 3 különböző bort készítünk a szőlőfajtából, így egy azon területről egy azon szőlőfajtából fehér-, rozé- és vörösbort is egyaránt készítünk.

galéria

A pince

Talán csak egyetlen olyan hely van, ahol még jobban érzem magam, mint a szőlőtőkék között, ez pedig a több mint 1200 présházat számláló Hajósi Pincefalu egyik kicsiny házacskája. A Hajósi úton található barátságos pincéinkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület.
Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát, törekszünk a pincénk folyamatos fejlesztésére, hogy igazán magas minőségű, természetes borokat tudjunk készíteni. Pincénket úgy alakítottuk ki, hogy a vendégek nyugodt körülmények között egy pohár bor mellett kikapcsolódhatnak és elfelejthetik a hétköznapi gondokat.

galéria

hely

információk

nyitvatartás

Hétfő 16:00 - 18:00

Kedd 16:00 - 18:00

Szerda 16:00 - 18:00

Csütörtök 16:00 - 18:00

Péntek 16:00 - 18:00

Szombat 16:00 - 18:00

Vasárnap 16:00 - 18:00